jótékonyság

2020.12.17. 17:30

Köszönik a sok-sok ajándékot!

Az olvasóink által felajánlott adományokat szerdán vittük el a Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodába.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

„Kis karácsony, nagy karácsony…” – énekelték meghatódva tszerdán délelőtt az udvaron megtartott, rögtönzött karácsonyi ünnepségen a Diósgyőri Óvoda Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodájának kis növendékei. Az idén ennek az intézménynek ajánlottuk fel karácsonyi Segítünk! akciónk adományait. Bizony volt nagy öröm, amikor az óriási zsákokból előkerültek a hatalmas plüss­állatok, izgalmas játékok és színes párnák. A kicsik magukhoz ölelték az állatkákat, és rögtön megegyeztek, hogy ki melyikkel játszik majd a csoportszobában. Az udvari ünnepséget a kényszer szülte, hiszen a koronavírus-járvány miatt idegenek nem léphetnek be az óvoda épületébe. Azonban a karácsonyi hangulat így is megvolt, hiszen a gyerekek boldogan bontogatták a zsákokat, szatyrokat, dobozokat, melyeket az Észak-Magyarország olvasói hoztak be szerkesztőségünkbe az elmúlt napokban. Az óvoda rászoruló családjai bizonyára nagyon örülnek majd a gyermekruháknak és -cipőknek, a kicsik pedig a sok-sok játéknak és könyvnek.

Érkeztek az adományok

Kovács Gáborné Ilonka régi segítőnk, és mint mindig, ebben az évben is hatalmas szatyrokkal érkezett a napokban az Észak székházába. Gyönyörű, színes párnákat varrt a gyerekeknek, és rengeteg kis kabalabaglyocskát. Sütött mézeskalácsot, de csomagolt az ovisoknak szaloncukrot is, valamint felajánlotta két meséskönyvét, amit ő maga írt. Rengeteg gyermekruhát, téli sapkát és sálat hozott, hogy az óvoda egyetlen gyermeke se fázzon, ha jönnek a hidegebb napok.

Gulyás Edit óvodavezető úgy fogalmazott, nagy meglepetés volt számukra, hogy az idén ők lettek a Segítünk! akciónk kedvezményezettjei. A sok ajándék a gyerekeknek is hatalmas meglepetés, a családoknak pedig óriási segítség. Köszönik az egyedi ajándékokat, amikben benne van készítőiknek szíve-lelke.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ idén is csatlakozott karácsonyi akciónkhoz, a cégcsoport 250 ezer forinttal támogatta a Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodát. Az óvodavezetőtől megtudtuk, ebből a játszóterüket fejlesztik. Egy rugós lovacska érkezik hamarosan az udvarra, amelyet már a jövő héten birtokba vehetnek a gyerekek.

(A borítóképen: Adni öröm, de szerdán meggyőződtünk róla: kapni boldogság!)


Karácsonyváró a megajándékozottak szemével

Vályi Lilla

Vályi Lilla Jázmin (6)

Szeretem a karácsonyi ünnepséget nagyon. Otthon sütünk mézeskalácsot, néha fánkot, és megünnepeljük a karácsonyt. A fa alja tele van ajándékokkal, azokat a Jézuska hozza. Anyával úgy szoktunk süt­ni, hogy én keverem a tésztát, beleteszem a hozzávalókat, anya meg kisüti. Szeretnék mimis könyvet és elzás könyvet kapni, és egy lakókocsit, aminek medencéje is van. Én majd Zolinak adok ajándékot, aki mamával lakik.

 

Ruszka Bianka

Ruszka Bianka (5)

Karácsonykor nagyon jó sütiket szoktunk sütni anyával. Mézeskalácsot és muffint. Nagyon szeretem mindkettőt. A mézeskalácsot én díszítem, de azért anya is segít. Sütünk csillag alakút és emberke formájút is. A karácsonyfánkon gömbök és csillagok vannak, díszíteni is segítek. Karácsonyeste eléneklünk egy szép dalt, azt, hogy „Hull a pelyhes fehér hó…”, és a fa alatt ott vannak az ajándékok körbe-körbe. Ezeket a Jézuska hozza.

 

Tóth Lilla

Tóth Lilla Fruzsina (6)

Nálunk nagyon jó a karácsony. Anyával muffint sütünk, meg karácsonyfa alakú kalácsokat. Szépen kidíszítjük, csokit kell rá tenni. A karácsonyfánkon nagy gömbök vannak, a tetején pedig egy nagy, sárga csillag. Én angyalkás díszeket készítek. Az oviban is szép a karácsony. A mostani ajándékok nagyon szépek, a zsiráf tetszik a legjobban. A karácsonyban az a legszebb, hogy együtt csinálhatunk sok mindent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában