Segítünk! akció

2020.12.02. 20:00

Két gyerek, a szülők és a dédnagymama

Tímea örömmel mesélt a családjáról, szeretne egy munkahelyet és egy saját lakást.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Az idei karácsonyi Segítünk! akciónk adományait a Miskolci Diósgyőri Óvoda Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodájának ajánljuk fel. Az elmúlt héten bemutattuk az intézményt, ezúttal pedig ellátogattunk az egyik kis óvodása családjához. A nagycsoportos Bancsók Szabolcs egy társasház negyedik emeletén él a szüleivel, a testvérével és a dédnagymamával, nem messze az óvodától.

„Tulajdonképpen a férjem nagymamájánál lakunk négyen, a kisebb szobában – mondta nekünk elöljáróban az édesanya, Magyar Tímea. – Gondolkodunk saját lakáson, de a nagymama idős, 82 éves, cukorbeteg, injekciózza magát. Valamikor én mutattam meg neki, hogyan kell csinálni, mert eredetileg szociális gondozó és ápoló a szakmám. Természetesen ő is segít nekünk, vigyáz a gyerekekre, de ilyenkor mindig félek, hiszen a fiaim elevenek, dédi pedig már idős” – fogalmazott Tímea.

Hozzátette, van, amikor a nagymamát meglátogatják a gyerekei, és akkor ők is ott alszanak egy-két napig a lakásban.

Megműtötték a kezét

Tímea azt mondta, nem élnek fényűző életet, de azért mindenük megvan, amire szükségük lehet. Egyébként sem szeret panaszkodni, és azt sem szeretné, ha az olvasók esetleg sajnálnák őket. A férje dolgozik, viszonylag jól keres. Eredetileg kőműves a szakmája, de most egy olyan cégnél dolgozik, ami hatalmas olajtartályok hegesztését, javítását vállalja.

„Korábban Százhalombattán dolgozott, akkor 10 nap munka után tudott hazajönni 3-4 napra. Most jobb a helyzet, mert nem kell messzire utaznia, de reggel fél 6-kor már indul dolgozni. Ezért én is kelek hajnali 4-kor, hogy reggelit, ebédet csomagoljak neki. Én az egyik miskolci gyárban dolgoztam, de meg kellett műteni a kezem, azután pedig már nem ment ugyanúgy az összeszerelés. Kénytelen voltam leszámolni. Most munkanélkülin vagyok, és szeretnék egy olyan tanfolyamot elvégezni, aminek jó hasznát veszem. Dolgozhatnék az eredeti szakmámban is, de olyan állást tudnék csak elfogadni, ami mellett a kicsit tudom vinni és hozni az óvodából. Jövőre pedig még több figyelmet kell fordítanom a gyerekekre, hiszen a kicsi is iskolás lesz.”

Szereti az ovit

Tímea szeretettel beszél a fiairól. Dávid már 12 éves, a Kaffka Margit Általános Iskolába jár, ahol társastáncot is tanul. A tánc kiválóan megy neki, versenyekre jár. A legutóbbi versenyen az osztályával elsők lettek egy országos versenyen, a párjával pedig harmadikok. Emiatt búsult egy kicsit, pedig ez is nagyon szép eredmény, hiszen közel 30 pár indult ezen a megméretésen.

„Igaz, a tanulás nem megy olyan jól Dávidnak, mint a tánc, de remélem, hogy a tanév végéig a jegyein is javít még majd” – jegyezte meg az édesanya.

Kisfiáról órákig tudna mesélni

„Eleven gyerek, nagyon szereti az óvodát. Amikor azt kérdezik tőle, hogy várja-e már az iskolát, akkor azt szokta mondani, hogy ő nem iskolába, hanem egyetemre fog menni. És hogy oda nem kellenek könyvek, csak négy pár cipő meg egy laptop – mesélte nevetve az édesanya. – Szabolcsnak vannak jó barátai, sőt még egy óvodás szerelme is. A kislánynak májuskosarat és májusfát is vitt, utóbbit rózsaszín szalagokkal feldíszítve, mert ez a kislány kedvenc színe.”

Megtudjuk azt is, hogy Tímea szívesen segít másoknak, az otthon feleslegessé vált játékokat és játszószőnyeget például odaajándékozta az óvodának.


Segítsünk nekik együtt!

Ebben az évben is olvasóink támogatásával szeretnénk segíteni a nehéz körülmények között élő gyermekeknek. A Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodának szüksége lenne különböző eszközökre rajzoláshoz, festéshez, kézműves-foglalkozásokhoz. Ezenkívül örülnének játékoknak (udvari játékoknak is), valamint meséskönyveknek. A nehéz körülmények között élő gyermekek részére szívesen fogadnak gyermekruhákat és -cipőket. Kérjük kedves olvasóinkat, felajánlásaikat juttassák el szerkesztőségünk ügyfélszolgálatára december 15-éig, mi pedig egy kis ünnepség keretében átadjuk azokat a kis óvodásoknak. Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

(A borítóképen: Bancsók Dávid, Magyar Tímea és Bancsók Szabolcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában