Karácsony

2020.12.06. 09:00

Gömbökbe rejtett abaújszántói álmok

Kívánsággömbök vannak a karácsonyfán, hogy minden gyereknek boldog legyen a karácsonya.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Abaújszántó aljegyzője, Rubi Dóra vetette föl még tavaly, hogy milyen szép lenne, ha a város nehéz körülmények között élő gyermekeinek teljesülhetne a karácsonyi kívánsága, mesélte az Északnak Sáfián Ádám polgármester.

Svájcból is jelentkeztek

„Elsőként a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársait, az általános iskola és óvoda pedagógusait vontuk be az ötletünkbe. Kértük, hogy fürkésszék ki, milyen ajándékot szeretnének a rászoruló gyermekek. Persze nem direktben kérdezték meg ezt tőlük, hanem például az iskolában az osztály minden tanulója elmondhatta a kívánságát, a tanító néni pedig megjegyezte a segítségre szoruló kis tanítványaik válaszát. Amikor a lista beérkezett a hivatalba, egy-egy kis papírra felírtuk a gyerekek keresztnevét, az életkorát, és hogy mit szeretnének kapni. Ezután a kis cetliket elhelyeztük egy-egy gömbbe, és felakasztottuk azokat a város karácsonyfájára, összesen75 darabot. Olyan nagy sikere volt a kezdeményezésünknek, hogy két óra leforgása alatt 50 gömböt már el is vittek a város lakói. De nemcsak a városban élők tartották fontosnak a jótékonykodást, hanem más település lakói is. Sok telefont kaptunk, hogy tegyünk el nekik is egy-egy gömböt, mert ők is szeretnének meglepetést szerezni. Sőt, az egyik Svájcban élő abaújszántói pénzt küldött, hogy vegyük meg belőle az egyik kisgyermek ajándékát – idézte föl a tavalyi akció sikerét a polgármester.

Azzal folytatta, hogy a kívánságok teljesítői egy dobozban helyezték el az ajándékokat, szépen becsomagolták, ráírták a számot, majd bevitték a hivatalba. A munkatársak pedig a lista alapján tudták, hogy melyik csomagot melyik családhoz kell vinni.

„A családsegítő és a hivatal munkatársai pedig még ma is meghatódva mesélik azokat az élményeket, amelyeket tavaly átéltek. Nagyon sok helyen örömükben sírtak a szülők, amikor megállt előttük az önkormányzat autója, és előkerült belőle a szánkó vagy az ajándékcsomag. Szeretnénk folytatni ezt a hagyományt, ezért ismét felakasztottuk a karácsonyfára a kívánsággömböket, ezúttal 130 gyermek álmát szeretnénk valóra váltani.”

(A borítóképen: Kívánsággömb Abaújszántó karácsonyfáján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában