avatás

2020.11.29. 10:00

Új elnöke van a Tokaji Borlovagrendnek

Az egyesület új vezetője Hercegkúton született, és elkötelezett közéleti személyisége a borvidéknek.

Erdős József

Forrás: tokajiborlovagrend.hu

Egyhangúan dr. Stumpf István egykori kancellária minisztert, valamint az Alkotmánybíróság 9 évig regnáló tagját választották meg a Tokaji Borlovagrend elnökének. Az egyesület új vezetője Hercegkúton született, és elkötelezett közéleti személyisége a borvidéknek.

Avatás

Tállyán, a Maillot Kastély kertjében a Tokaji Borlovagrend Egyesület öt új borlovagot és egy borbarátot avatott. Az újonnan megválasztott elnök, dr. Stumpf István, illetve a borlovagrend nagymestere, Kovács Tibor és az egyesület testülete a szokásostól eltérően nem pincében, hanem szabadtéren tartotta meg avatóünnepségét, ahol Bocskai Zsolt (borbíráló), Harsányi Gábor (termelő), Szűcs Ferenc (borgyűjtő és -termelő) rendes tagként, Kézdy Dánielt és Ripka Gergelyt tiszteletbeli tagokként avatták fel. Pascale Adriani, Franciaország magyarországi nagykövete pedig borbaráti elismerésben részesült.

(A borítóképen: Dr. Stumpf István [balról a harmadik] a borlovagok és a borbarát tállyai avatásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában