2020.11.27. 08:30
Hogyan tároljuk a bogyót?
A termést száríthatjuk hagyományosan napon, de ennél gyorsabb módszer, ha sütőben szárítjuk a csipkebogyót.
Forrás: Shutterstock/illusztráció
Ügyeljünk arra, hogy a sütő hőmérséklete ne haladja meg a 60 fokot, mert akkor a bogyók megsülnek, ráadásul vitamintartalmuk is veszendőbe megy. Szárítás közben párszor forgassuk meg a terméseket. Sűrű szövésű dróthálóból kialakított kisebb kosárban a radiátor fölé akasztva is kiválóan szárítható a csipkebogyó – fűtési szezonban. A már kész, teljesen megszáradt csipkebogyót kössük vászontasakba, és fénytől, nedvességtől védett helyre lógassuk föl. Ügyeljünk a molyokra is, mert a molyok is hajlamosak „tanyát” verni a bogyók között. Levendulával védekezhetünk.