Ízvilág

2020.11.27. 08:30

Hogyan tároljuk a bogyót?

A termést száríthatjuk hagyományosan napon, de ennél gyorsabb módszer, ha sütőben szárítjuk a csipkebogyót.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Ügyeljünk arra, hogy a sütő hőmérséklete ne haladja meg a 60 fokot, mert akkor a bogyók megsülnek, ráadásul vitamintartalmuk is veszendőbe megy. Szárítás közben párszor forgassuk meg a terméseket. Sűrű szövésű dróthálóból kialakított kisebb kosárban a radiátor fölé akasztva is kiválóan szárítható a csipkebogyó – fűtési szezonban. A már kész, teljesen megszáradt csipkebogyót kössük vászontasakba, és fénytől, nedvességtől védett helyre lógassuk föl. Ügyeljünk a molyokra is, mert a molyok is hajlamosak „tanyát” verni a bogyók között. Levendulával védekezhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában