dekoráció

2020.10.18. 11:00

Színes falevél, toboz, gesztenye és csipke az otthon őszi díszei

A különleges őszi hangulat az otthonunkat kellemessé teszi, a lelkünknek melengető.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Minden évszaknak megvan a varázsa. A lakást és a kertet a hagyományos, szezonális növények és virágok mellett minden időben díszíthetjük az éppen aktuális évszakra jellemző kellékekkel, termésekkel. Kézzel készített dekorációhoz számos egyszerű, könnyen és gyorsan kivitelezhető ötletet találunk az interneten, ezeket pedig saját örömünkre vagy családi körben is elkészíthetjük. Természetesen, aki nem érzi magában a késztetést a barkácsolásra, az az üzletek polcain vagy webáruházban is megvásárolhatja a dekorációs termékeket.

Egy séta a parkban vagy az erdőben, és máris megvan a kompozícióhoz szükséges alapanyag. Csak egy kis kreativitásra van szükség, illetve néhány, a háztartásunkban is fellelhető tárgyra, és készen van a csodálatos asztali dísz vagy az ajtóra egy őszi kopogtató.

– Tényleg nem kell más, csak néhány gyertya vagy mécses és pár darab üres befőttesüveg – mondta Ildikó, aki gyermekei segítségével rendszeresen alkot valamit. Az őszi hónapokban mindig úgy jönnek haza az iskolából, óvodából, hogy vadgesztenye, makk és fenyőtoboz hullik ki a zsebekből, melyeket a gyerekek szedték össze út közben. Ezeket bedobják egy befőttesüvegbe, a tetejére mécsest állítanak, és kész is a legegyszerűbb őszi dekoráció. Aztán persze hallo­weentököt is faragnak, illetve színes falevelekből, csipkeágakból csokrot állítanak egy vázába. Legutóbb például egy régi, kerek formájú fonott kosárra ragasztottak terméseket, és abból készült az ajtóra koszorú – tette hozzá az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában