jótékonyság

2020.10.02. 07:00

Kornélért vacsoráztak a vendégek

A kisfiúnak minden hónapban szüksége lenne terápiára, de az sokba kerül.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Jótékonysági vacsoraestet rendezett a közelmúltban a Zsófi-ReményVár Egyesület. A vacsora bevételét a Berentén élő Báthory családnak ajánlották föl a résztvevők. Ináncsi Gergely, az egyesület elnöke mesélte el az Északnak, milyen sok nehézséggel kell megküzdeniük a szülőknek és a 10 éves Kornélnak nap mint nap.

Görcsrohamok

– A kisfiú valóságos kis hős. Néhány nap múlva lesz 10 éves, de már hatalmas harcokat kellett megvívnia az élettel. Vélhetően oxigénhiányos állapotban született, bár a kórházi zárójelentésben ez nem szerepel. Nyitott szívsövényt és kromoszóma-rend­ellenességet állapítottak meg nála az orvosok. Hat és fél hónapos korában West-szindrómát diagnosztizáltak, ami egy nagyon ritka csecsemőkori betegség, a gyermekkori epilepsziaszindrómák egyik típusa. A betegségre jellemzőek a ciklikusan megjelenő görcsrohamok. Hároméves koráig rengeteg vizsgálaton, kezelésen esett át Kornél. Orvostól orvosig jártak vele a szülők, keresték a megoldást az élhető élet biztosításához. Kornél pedig csak feküdt a kis ágyacskájában, semmilyen kapcsolatra, reakcióra nem volt képes a külvilággal. Ekkor találtak rá a szülők egy ígéretes kezelésre, amit Sopronban végeztek. Az első kezelés hatására a kisfiú felült, a második után felállt, a harmadik kezelés után pedig (segítséggel) elkezdett járni. Hat év alatt összesen 20 kezelést kapott, de végül a szülők már nem tudták fizetni az egyre magasabb árakat.

Tavaly óta a Solymáron lévő Borsóházba járnak intenzív terápiára, melynek költsége 180 ezer forint. Erre havonta lenne szükség, de ennek az árát is csak kéthavonta tudják biztosítani a szülők, hiszen csak az apa dolgozik – sorolta Gergely.

Hozzátette: a jótékonysági vacsora után több mint 213 ezer fokazrintot tudtak átadni Kornél szüleinek, ami egy kicsit több, mint egy terápia ára. A vacsorára meglepetés is érkezett. Az Angliában élő magyarok egy tévét küldtek a kisfiúnak, mert nagyon szeret meséket nézni. Az egyesület pedig rendszeresen támogatja a családot élelmiszercsomaggal. Ha kedves olvasóink közül valaki szeretne hozzájárulni Kornél gyógykezeléséhez, a Zsófi-ReményVár Egyesület közösségi oldalán minden részletet megtalál.

(A borítóképen: Kornél nagyon örült az ajándék tévének)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában