jótékonyság

2020.10.18. 19:30

Az igazi hősök köztünk vannak

Hajdu Viktorné Adrienn 2019 májusában kezdett el foglalkozni beteg gyerekek és családjaik megsegítésével.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kezdetben közösségi oldalán keresztül rokonoktól, barátoktól kért olyan tárgyakat, amiket el tudott vinni a daganatos gyermekeknek, akiket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának Onkohematológiai Transzplantációs Osztályán ápolnak.

Áldozatos munka

– Nagyon sokan hoztak felajánlásokat, ismeretlenek is. Bár nem voltam biztos benne, hogy ezt tudom folytatni, hisz a szomorú sorsok mélyen megrendítettek. Azonban hazaérve, megpihenve átgondoltam az elmúlt idők eseményeit. Tudtam, hogy folytatnom kell, amibe belevágtam. A kis betegek legalább ilyenkor elfelejthetik, hogy miért vannak kórházban, hiszen a kapott ajándékokkal foglalatoskodhatnak. Ezt követően kétszer vittem még ajándékokat a gyerekeknek, civil és céges adományozók közreműködésével. Bár az idei év vírushelyzete kicsit átalakította terveimet, továbbra sem tétlenkedtem. Anyák napján olyan édesanyákhoz látogattam el, akik beteg gyermekeket nevelnek, köszönetet mondtam áldozatos munkájukért. Továbbá gyermeknapot és születésnapot szerveztem, egy miskolci kislánynak, Mátyás Zsófinak továbbra is műanyag kupakokat gyűjtök szervezetten- mondta Anikó.

Felajánlások

– Papp Zsomborra, a hajdúsámsoni kisfiúra, a közösségi oldalon lettem figyelmes. Megrendített az ő esete is, hisz nem csak a betegségével való küzdelmet, de édesanyja gyászát is fel kell dolgoznia, akit múlt évben vesztett el a család közlekedési balesetben. Az édesapa, Attila jelenleg a Ronald Ház lakója, munkáját kénytelen volt feladni, hogy a nehéz pillanatokban Zsombor mellett lehessen. Szeretnék gyűjtést indítani részükre, elsősorban tartós élelmiszerekre, gyümölcslére, tisztálkodási szerekre lenne szükség. Ha bárki úgy gondolja, hogy segíteni szeretné a bajba jutott családot, az adományát leadhatja a Miskolc Megyei Kórház területén található Ronald Házban, Papp Zsombornak címezve, vagy velem is felveheti a kapcsolatot a közösségi oldalamon keresztül. Nagyon hálás vagyok azoknak a civil és céges támogatóknak, akik folyamatosan segítik munkámat – emelte ki Adrienn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában