Nagybarca

2020.10.19. 07:30

Apró, szorgos kezek a kertészetben

A nagybarcai óvodások ellátogattak a helyi kertészetbe, virágokat is ültettek.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül „Könyvtárak az emberekért – Irány a természet!” címmel hívta el a Béres Kertészet a település legkisebbjeit. Béres Gergő kertészmérnök fogadta a csipet csapatot és az őket kísérő óvónőket, dadusokat. A kicsik nemcsak számtalan, eddig számukra ismeretlen fogalommal ismerkedtek meg – mint például szálas, bimbós, fóliasátor –, a kisebb-nagyobb növényekben is gyönyörködhettek. Végezetül az óvodások kaptak húsz árvácskatövet, melyeket a Hősök emlékparkjában ültettek el nevelőik segítségével.

A magas törzsű rózsaloncot is a nagybarcai óvodások ültették a Tollas Tibor Emlékház előtti kopjafához Tollas Tibor születésének 100. évében.

Játék és interakció

– A gyerekek nagyon jól érezték magukat, hiszen játékos és interaktív volt a kertészetben töltött nap, ennek a korosztálynak erre van igazán szüksége. Bízunk abban, hogy ha közelebb visszük őket a természethez, akkor környezettudatosabb életmódra nevelhetjük a következő generációt; ehhez persze az is szükséges, hogy a szülők is szerepet vállaljanak a feladatban. Ismerkedniük kell a településünkkel, a kerti növényfajokkal, az ültetés folyamatával, így fejlődnek – mesélte Csikász Orsolya, Nagybarca alpolgármestere. – Az Országos Könyvtári Napokon a felnőttek is megtalálták az érdeklődési körüknek megfelelő programokat. Számukra is internethasználati és könyvtárlátogatási lehetőséget biztosítottunk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában