Észak tanszergyűjtés

2020.09.17. 18:30

Köszönet minden egyes tanszerért!

A kórházban tanuló gyerekek és pedagógusaik rendkívül hálásak a segítségért.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Idén is nagy örömet szereztünk olvasóink segítségével a kórházban tanuló gyerekeknek, hiszen sok tanszerrel tudtuk segíteni a tanévkezdésüket. Kedden adtuk át az adományokat szerkesztőségünkben a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi telephelyén dolgozó pedagógusoknak, Simon Éva igazgatóhelyettesnek és Márkusné Gyöngy Johanna tanító, gyógy­pedagógusnak. Most nem tudtak gyerekeket magukkal hozni: a járványhelyzet miatt szigorú szabályok vonatkoznak a kórházban tanulókra is.

Ajándékot választanak

Simon Éva azonban elmondta, minden évben óriási boldogságot jelent a gyerekeknek, amikor meglátják a rengeteg adományt. Kicsomagolás után mindenki választhatott valamilyen ajándékot. A pedagógusok ezután idén is minden gyermek számára összeállítottak egy tanszercsomagot, kinek mire volt szüksége. Ebben voltak füzetek, ceruzák, tollak, radírok, ceruzafaragók és egyéb, a tanuláshoz nélkülözhetetlen eszközök.

Karácsonyra, farsangra

A többi tanszert eltették a szekrénybe, és folyamatosan pótolták a betelt füzeteket, a fogyó ceruzákat. Rendkívül hasznosak voltak a kisebb ajándékok is, melyeket karácsonyi meglepetésként tudtak felhasználni. Ebből tudták feltölteni a farsangi tombolaajándékokat is. A gyerekek több tombolaszelvényt kaptak, és mindenki, minden szelvénnyel nyert, ami leírhatatlan boldogságot okozott.

Mert bizony, ritkán tudnak felhőtlenül örülni. Simon Évától megtudtuk, a kórházban tanuló diákok délelőtt különböző rehabilitációs foglalkozásokra és kezelésekre járnak. Ezután megebédelnek, és délután fél 1-től 5 óráig vannak az iskolában.

A gyerekek órarend szerint tanulnak, ugyanúgy, mint ha kinti iskolába járnának. Mivel nem nagy az osztálylétszám, a pedagógusok differenciáltan, egyénileg is tudnak velük foglalkozni. Erre szükség is van, hiszen a diákoknak olykor lemaradásaik vannak.

– El sem tudjuk mondani, mennyire hálásak vagyunk mindazoknak, akik segítették a gyerekek évkezdését. Mindig elmondjuk nekik, hogy kik küldték a tanszereket és hogy mekkora szeretettel – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Sokan segítettek

Mi is köszönjük olvasóinknak a sok hasznos tanszert és eszközt. Az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesületnek, akik ebben az évben is egy szépen becsomagolt dobozzal érkeztek. Egyik olvasónk tanszerekkel teli iskolatáskát ajánlott fel, másik olvasónk kézműves-foglalkozásokhoz való anyagokat hozott. Egy férfi olvasónk pénzadományt ajánlott fel, ezt is átadtuk a pedagógusoknak. Sokan pedig füzeteket, ceruzákat, tollakat, vízfestéket, gyurmakészletet vásároltak, melyek szintén nélkülözhetetlenek az iskolai foglalkozásokon. Az Észak-Magyarország és a Szuperinfó munkatársai is a jó ügy mellé álltak, kollégáink tanszerekkel járultak hozzá a beteg gyerekek tanévkezdéséhez.

(A borítóképen: Csomagbontás a kórházban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában