Állatvilág

2020.09.28. 14:39

Engedéllyel rendelkező befogadót keres az őzsuta!

Megtalálói szeretnének esélyt adni az állatnak a boldog életre, ha nem is az erdőben, hanem például egy hozzáértő vadasparkban.

Novák Krisztina

Forrás: ÉM

Remélik, hogy valamelyik szervezet befogadja.

Szombaton találtak rá

Sajókeresztúrról telefonáltak olvasóink, egy kedves állatbarát család, akik szombaton egy sebesült őzsutát találtak az út szélén. Elmondták, hogy sikerült befogniuk a sérülése ellenére is eleven állatot, majd kisebb nehézségek árán hazavitték, mert tudták, ha magára hagyják, akkor az őzsutára a biztos halál vár.

Esély a túlélésre

Otthon ellátták az egyik hátsó lábán megsebesült őzet, de tisztában vannak azzal, hogy a vad az állam tulajdona. Azonban az állat élénk és a táplálékot is elfogadja, ezért szeretnék hivatalos úton elérni, hogy lehetőséget kapjon a túlélésre.

Fotó: ÉM

Hosszas telefonálás után kiderítették, hogy a sebesült vad automatikusan a területileg illetékes vadásztársaság tulajdonába kerül, ezért akkor lehet számára engedéllyel rendelkező befogadót találni, ha a vadásztársaság lemond az állatról.

Minket is bevontak

Mivel nem sikerült kideríteniük, melyik vadásztársaságot kell keresniük, hozzánk fordultak segítségért. Sikerült felkutatnunk az illetékes vadásztársaságot, akik teljes mértékben együttműködőnek bizonyultak és biztosították kollégánkat arról, hogy lemondanak az őzről, az engedéllyel rendelkező befogadó javára.

Közben megkerestük a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot is, hogy fogadnák-e a sebesült állatot, ahol először nemleges választ kaptunk, majd úgy tájékoztattak, hogy egy szabadságon lévő kollégával holnap megbeszélik a dolgot.

Az őzsuta egyelőre erős, eszik és három lábon is boldogan bakolgat és rugdos, de minél hamarabb szakértő kezekbe kellene kerülnie és orvosi ellátásra lenne szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában