sünbébik

2020.08.10. 18:30

Sün Aladár, Sün Balázs

Anyjukat elkaszálták, a kis sünik pedig nem tágítottak mellőle.

Hegyi Erika

Forrás: Mályi Madármentő Állomás

Július végén érkezett a mályi Madármentő Állomásra hét kis süni a Bükki Nemzeti Park őrszolgálatától. Anyjukat elkaszálták, és a már bomló tetem mellett csipogtak, sípoltak a kicsik, hiszen nagyon éhesek lehettek. Halott anyjuk teteme mellől azonban nem tágítottak, emiatt már beköpték őket a legyek. Kikelt nyüvek is élősködtek rajtuk, és rettenetesen büdösek voltak. A peték eltávolítása után a természetvédők megfürdették őket, és elkezdték táplálásukat is. Mivel még nem tudtak egyedül enni, cumiztatni kellet a sünbébiket. Most már szépen esznek maguktól, de a tápszerre még szükségük van. Az étvágyuk nagyon jó, így nem csoda, hogy szépen kikerekedtek.

Az akaratos világos

Van köztük egy világosabb színű is, ő a legakaratosabb és a legerősebb, számolnak be a madármentő állomás tagjai közösségi oldalukon. Mivel éppen hét kis sünről van szó, mint Csukás István Sün Balázs című verses meséjében, elnevezték őket Sün Aladárnak, Sün Piroskának, Sün Adorjánnak, Sün Dorottyának, Sün Demeternek, Sün Tihamérnek és a legkisebbet Sün Balázsnak.

A természetvédők felhívják a figyelmet, ha valaki magára maradt sünbébiket talál, akkor tejet semmiképpen ne adjon nekik. A hét süntestvér is cicatejpótló tápszert kap, de már szilárd eledel is felkerült az étlapjukra, alutasakos macskaeledelt, rovarokat és ásványi anyagokat fogyasztanak jóízűen.

(A borítóképen: A megmentett kis sünök egyike)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában