buddhizmus

2020.08.30. 12:00

Az anyaistennő a kapocs

Buddhista szertartásba kóstolhattak bele a miskolciak a megyei könyvtárban.

Detzky Anna

Forrás: MTSZ

A buddhizmus a nyugalom, a béke és a megvilágosodás érdekében tevékenykedő, egzotikus keleti világvallás az európai ember szemében. Arra sokkal kevesebben gondolunk, hogy mint más vallások, a buddhizmus is azon munkálkodik, hogy filozófiája elterjedjen a világon. Ennek jegyében érkezett Miskolcra a tibeti buddhista tanító, Karma Tanpai Gyalchen Rinpocse, a vadzsrajána, magyarul a gyémánt út buddhizmus képviselője, a katmandui Fehér Királyi Kolostor és a 2008-ban létrehozott kunhegyesi Mahámudrá Meditációs Központ alapítója. Az ingyenes, önkéntes felajánlásokból rendezett szertartás a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, augusztus 18-án, a Miskolci Tanpai Szangha szervezésében valósult meg. Az érdeklődőket a négy napos ünnepi hétvégén egy ingyenes elvonulásra invitálták Kunhegyesre. Tanpai Rinpocse a nyolcvanas évektől rendszeresen tanít nyugaton, bejárta Amerikát és Európát.

„2002-ben érkeztem ebbe a gyönyörű országba, Magyarországra, ahol hosszú ideje tartózkodom. Második otthonomnak tekintem és nagyon szeretem” – kezdte a buddhista tanító. „A Mahámudrá Meditációs Központban évente több alkalommal tartok hosszabb elvonulásokat és tanításokat. Az elmúlt 15 évben évente háromszor-négyszer Miskolcon is megfordultam, mert sok spiritualitás iránt fogékony emberrel találkoztam itt.”

Minden nő lelke

A résztvevők közös imádságokat intéztek, hangeffektusokkal kísérve, a buddhista anyaistennőhöz, Huszonegy Tárához az egész emberiség erőteljes megtisztulásáért, megvilágosodásáért és sürgős védelméért. Később az istennőt a nepáli misszionárius Szűz Máriával is összefüggésbe hozta.

„Szűz Mária, vagy buddhista nevén Fehér Tárá, hitünk szerint Huszonegy Tárá egyik reinkarnációja. Jézus Krisztus édesanyja a mi szemünkben a szerető együttérzést és megbocsátást testesíti meg” – jelentette ki. „Viszont, ha valaki Huszonegy Tárá imáját gyakorolja, akkor a védelem és megszabadulás forrásából merít, hiszen az istennőnek sok reinkarnációja van világszerte. Minden szent asszony lelke a halála után visszaolvad Huszonegy Tárába. A legtöbb sikeres férfi mögött pedig ott áll egy édesanya, akiben Huszonegy Tárá isteni energiájának potenciálja él, amely védelmezi a családot és a világot. Emiatt is nagyon fontos a nők tisztelete.”

(A borítóképen: Tampai Rinpocse)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában