ismerkedési szokások

2020.07.08. 18:00

Stílusosan adjuk magunkat

Eltérések az egyes generációk ismerkedési szokásai között, a tartós párkapcsolat titka – egyebek mellett ezek a kérdések merültek fel az újrainduló Arttér-találkozások első beszélgetésében.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock

A viktoriánus kor bizarr szépségtippjeibe, melynek a fűző viselése csak egy kis szelete volt, avatta be az érdeklődőket Bay Judit, az Edelényi Kastélysziget intézményvezetője. Azt is megtudtuk: sokszor halálos egészségügyi kockázatai voltak annak, hogy a nők elnyerjék a férfiak kegyeit. Rácsok András református lelkész azt ecsetelte, milyen rendkívül fontos az, hogy mindig merjük magunkat adni. Hogy kire hallgassunk párválasztáskor, mit érnek a körülöttünk lévők véleményei, arról Konkoly Rita coach beszélt.

Filter nélkül

A párkapcsolat állandóan változó érési folyamat, melynek különböző szakaszai vannak. Ha tudjuk, hogy mi várható, könnyebb a buktatókat elkerülni, Juhász Zsófia család- és párterapeuta szerint. Nem érhet minket meglepetés, ha nem ugyanúgy érzünk a kapcsolat minden pillanatában. Az elején ugyanis van a szimbiózis, szerelem fázisa, ekkor előtérbe kerülnek a pozitív tulajdonságaink. Ebben az időszakban akarnak általában éjjel-nappal együtt lenni a párok. Ha ez elmúlik, azt sokan hiányként élik meg, azt gondolják, elmúlt a szerelem. Pedig ez nem így van. Ez a szeparáció vagy differenciálódás szakasza, amikor előtűnnek a különbözőségek. Jobban pozicionáljuk magunkat a kapcsolatban, már felvállaljuk „filter nélkül” is. Az szerencse, ha a pár mindkét tagja egyformán érez, és jön a teljes megismerés. Sokan azonban konfliktusokkal élik át, ami akár a párkapcsolat végét is jelentheti. Viszont ha túljutnak rajta, akkor jön az újra megismerés, az állandóság, a stabil, érett társkapcsolat, amely bázisa lesz a mindennapjainknak – hangsúlyozta a párterapeuta.

Stílusosan

Kishonthy Csilla stílustanácsadó azt boncolgatta, hogy a netes ismerkedésre is illik készülni. Az online térben kezdetben csak egy fotót látnak rólunk. Az információhoz már görgetni kell az adatlapon. Egy rossz fénykép téves üzenetet közölhet az adott emberről. Számít a megjelenés, az öltözék, de az is, mi van a háttérben. Törekedni kell a letisztult, semleges háttér kiválasztására, a figyelmet magunkra kell irányítanunk. A hölgyek esetében frizura, smink, a férfiaknál a szakáll, bajusz rendben legyen. A fotónak a személyiséget, a társkereső saját stílusát kell hangsúlyoznia.

(A borítóképen: Egy kis lépésből nagy lépés is lehet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában