szüret

2020.07.01. 08:00

Mesés illatú levendulát szedtek Alsódobszán

Szikrázó napsütés fogadta szombaton azokat, akik ellátogattak az alsódobszai levendulamezőre.

Novák Krisztina

Fotó: Vajda János

Bűdi Annamária három éve gondozza azt a levendulaültetvényt, amelyet körülbelül hét éve hoztak létre.

– Maguk a tövek egyenesen Tihanyból származnak, ezért valódi, ősi, szép levendulával dolgozunk – mesélte az ifjú édesanya, akinek kisfia is buzgón segített a szedésben. – Francia és angol levendula egyaránt található az ültetvényen, de egyelőre a francia levendula van teljes virágzásban, így azokat lehet szüretelni. Az angol várhatóan egy hét múlva fog virágba borulni.

A franciával szoktak díszíteni, az angolból pedig illóolajokat készítenek.

– Az általunk levágott levendula nagy részét elajándékozzuk, egy részét a szerencsi Gyémántkapu Idősek Otthonának szeretnénk eljuttatni. Reméljük, hogy egy kis boldogságot csempészünk ezzel a kis gesztussal az ott lakók életébe – újságolta Annamária. – A környéken élők évek óta járnak hozzánk, de ebben az évben örömmel tapasztaltuk, hogy távolabbra is eljutott a hírünk. Az utóbbi időben már esküvői és kismamafotózásokat is tartottak nálunk, amit örömmel megengedtünk – mondta Annamária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában