Miskolci Örömdal-kör

2020.07.21. 09:30

Évszakonként gálával

Nincs két egyforma műsora a Miskolci Örömdal-körnek, hatvan-nyolcvanfős törzsközönségük alakult ki.

Detzky Anna

Forrás: Miskolci Örömdal-kör

A Miskolci Örömdal-kör énekes műsoraival visz színt a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub alkalmaiba. Ahogy találkozhattak, belevetették magukat a próbákba és már a következő fellépésükre készülnek.

– A Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub minden évben részt vesz a vasutasnapon és már hagyomány, hogy a jó hangú tagok énekes zenés műsorral lépnek fel. Ebből idővel egy kisebb közösség alakult – számolt be Kovács Lenke klubvezető. – Amikor Volyák Ferencné Katalin a művészeti vezetőnk bekerült a dalkörbe, a népdalok mellett más zenei műfajokat – retro táncdalok, musical, operett, filmzene, magyar nóta – is meghonosított. Az ő idejében 2016. január 1-től váltunk önálló közösséggé, a Miskolci Örömdal-körré. Jelenleg nyolc fő jár rendszeresen a próbáinkra. A tagjaink között 60 év fölötti az átlagéletkor. Egyetlen férfi tagunk nem régen költözött Budapestre, de a nagyobb rendezvényeinkre még visszajár.

Maguk írják a szöveget

Egyre nehezebb zeneszámokat tanulnak meg az amatőr, de tehetséges énekesek.

– A karanténidőszakot nehezen vészeltük át, májusban már mindenki arról beszélt, hogy mikor találkozunk újra. Három hete térhettünk vissza a VOKE Vörösmarty Művelődési Házba. Próbáinkat a szokott időben, minden héten csütörtökön déltől délután háromig tartjuk, de amikor fellépésre készülünk, akkor kedden is összejövünk. Alapvetően egy szólamban énekelünk, de vannak köztünk jó szólisták is. A művészeti vezetőnk az idegen nyelvű zeneszámokhoz időnként magyar szöveget ír. Minden gálaműsorunkra új dalokkal készülünk és gyakran magunkat is meglepjük az újításainkkal. Teljesen amatőrök vagyunk egyébként, de szívvel-lélekkel csináljuk és másoknak is szívesen szerzünk örömet az énekléssel – fejtette ki a klubvezető.

Elhozták az ezüstöt

Július 24-én tartja következő gálaestjét a klub, amiről csütörtöki lapszámunkban adtunk hírt.

– Negyedévente tartunk egy kétszer 50 perces gálaműsort a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban, amelynek a végén vacsorával várjuk a vendégeinket. Szívesen elmegyünk falunapokra és más vidéki rendezvényekre is. Versenyeken szintén meg szoktunk jelenni, ahol általában ezüstminősítést kapunk, például Salgótarjánban. Rendszeresen elutazunk Szikszóra a népdalkörök találkozójára, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének és Miskolc városnak a rendezvényein is részt veszünk. Legutóbb a Kocsonyafesztiválon léptünk fel. Kapcsolatban állunk több szociális intézménnyel és ha hívnak bennünket nőnapra, anyák vagy idősek napjára, karácsonyra és húsvétra, akkor oda is műsorral készülünk. A vasutas klubtól teljesen független törzsközönségünk van, akik már eleve várják a műsorainkat. Nemcsak miskolciak látogatják a programjainkat, hanem eljönnek Kazincbarcikáról, Szerencsről és Taktaharkányból is – sorolta Kovács Lenke.

(A borítóképen: Egyik fellépésén a Miskolci Örömdal-kör)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában