nagy fogás

2020.07.05. 15:30

Apák napján fogták ki a katonasügért

A harcsához hasonló fehér húsú és szálkamentes tengeri halat rántani és grillezni is lehet.

Kolodzey Tamás

Forrás: Tardi Attila

Fantasztikus képet kaptunk a 30 éve az Egye­sült Államok fővárosában élő Tardi Attilától, aki egykor a Mis­kolci Kinizsi SE és a Miskolci Hoki Club, majd a Jegesmedvék jégkorongozója volt.

Családi rekord

– Az apák napján a fiammal gondoltunk egy merészet – mondta a washingtoni vonal végén a hajdani borsodi hokis. – A Chesapeake-öbölbe, az USA legnagyobb kiterjedésű, Atlanti-óceáni torkolatvidékére hajóztunk ki a 12 esztendős Mátéval. Ez a terület Maryland és Virginia államok között helyezkedik el, vízgyűjtő területe óriási, mintegy 170 ezer négyzetkilométer, így valójában hat állam partját mossa. Az öbölbe több mint 150 folyó és patak torkollik, ennek következtében horgászparadicsomként tartják számon.

Tardiék biztosra mentek, hiszen ott már korábban is több kapitális kapással büszkélkedhettek, a napokban pedig családi rekordot állítottak fel: 25 kilós, 140 centiméteres cobiát, magyarul katonasügért fogtak.

– A ragadozó, szálkamentes tengeri halat 15 perces fárasztás után zsákmányoltuk – folytatta Tardi Attila. – Elkészítése egyszerű: először levágjuk a fejét és a farkát, majd a tisztítás és a szeletelés után serpenyőben kirántjuk vagy vajon, esetleg olívaolajon – ki és hogyan szereti – grillezzük. Fehér húsa a harcsához hasonló, akárcsak az íze, nekünk az egyik kedvencünk. Azt mondtam a fiamnak, hogy látod, otthonról ezért igazán megérte négy órát autókázni. Megfogadtuk, hogy legközelebb is oda megyünk, mert szeretnénk megdönteni a csúcsunkat. A cobia maximális hossza ugyanis 2 méter, tömege pedig akár a 80 kilót is elérheti.

(A borítóképen: Tardiék a 25 kilós cobiával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában