Felsőoktatás

2020.06.14. 18:00

Ösztöndíj járhat a sikeres egyetemi felvételi mellé

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram keretén belül június 16-áig pályázhatnak a 17 és 23 év közötti fiatalok a külföldi tanulmányaikat támogató ösztöndíjra.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ösztöndíjprogram maximum húsz tehetséges fiatal számára teszi lehetővé azt, hogy a 2020–2021-es tanévben a külföldi tanulmányaikra, akár annak teljes egészére, támogatást kapjanak. Az ösztöndíjpályázat keretösszege 225 millió forint.

Olyan fiatalok pályázhatnak az ösztöndíjra, akik már felvételt nyertek a világ legrangosabb egyetemeire, vagy most zajlik a felvételi kiválasztásuk – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a közelmúltban.

Novák Katalin elmondta, a pályázati kiírásban hatvanhat külföldi egyetem szerepel, de ennél szélesebb is lehet a kör egyéni indokolás alapján. Az értékelésnél azonban alapvetően a kiírásban megjelölt egyetemeket részesítik előnyben. Bővebben tájékozódni az alábbi oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában