jópofa figura

2020.06.10. 10:00

Meglepetés lett Mr. Bean, horgolva

A tiszaújvárosi Juhász Genovéva szabadidejében a kötésnek, horgolásnak hódol.

Molnár István

Forrás: Juhász Genovéva fotója

A brit színész, Rowan Atkinson által alakított Mr. Bean mind a mai napig közkedvelt televíziós sorozat, de már készült rajzfilm­sorozat-változata is.

Szinte kötelező volt elkészíteni

Nem véletlen a népszerűsége a gyerekek körében is, így van ezzel a tiszaújvárosi Juhász Genovéva kisfia is, aki anyukájától kihorgolva megkapta egyik kedvencét. „Körülbelül 20 éves korom óta kézimunkázok, hímzek, keresztszemes varrást készítek, kötök, horgolok, papírfonok – mondta az újvárosi személyi edző. – Mostanság jobbára horgolok, táskát, tolltartót, de leginkább figurákat, az amigurumikészítés a kedvencem. Mr. Beant szinte kötelező volt elkészíteni, ugyanis kisfiunk nagyon szereti. Egy kedves mintaíró ismerősöm csinálta meg a leírást, ez alapján készült el a figura, nem volt könnyű, azonban a végeredményért megérte.”

Az anyuka hozzáfűzte még, hogy túl van már több mesefigura­­­ megvalósításán: „életre keltette” például Bogyót és Babócát, Bing nyuszit, Süsüt, a sárkányt vagy éppen Grootot. Aki úgy gondolja, és érdekli, az az Instagramon a jgenoveva vagy a Facebookon a Geni Alkot név alatt találja meg Juhász Genovéva alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában