Versenyfelhívás

2020.06.10. 18:30

Legyen az öné a legszebb kert a Győri kapuban!

A Győri kapu legszebb kertje, legszebb balkonja címmel hirdet versenyt az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Kapuzörgető program közösségfejlesztő projekt részeként álmodták meg a versenyt azzal a céllal, hogy bemutassák egymásnak az itt élő és kertészkedő embereket, illetve a generációk közötti tudásátadásra is lehetőséget adjon ez a szemléletformáló program.

– 2018 tavaszán a közösségi beszélgetések alkalmával kezdtünk ötletelni arról, hogy mivel lehetne közösséget építeni, mire volna igény. Mivel a Győri kapu környékén sok a zöld terület, kertes házas övezet, gondoltuk, jó volna összehozni a hasonló érdeklődésű lakókat, akik megoszthatják egymással a tapasztalataikat, tippjeiket, miközben kertjeik, balkonjaik is megmérkőznek egymással – mesélte érdeklődésünkre Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető szakmai vezetője. – Emellett szakemberek is tartanak majd előadásokat, tanulóköröket az érdeklődőknek, illetve szeretnénk megkeresni az idősebb korosztályt is, akik nem interneteznek. Tudatosan keresni fogjuk a szép kerttel rendelkező házakat, becsengetünk és meginvitáljuk őket. Javarészt a szépkorúak kertészkednek, a fiatalok ritkábban, de jó lenne, ha ez a tudás nem halna ki, hanem tovább tudnák adni az erre nyitott fiatalságnak. Lehet, hogy a gyerekeiket nem foglalkoztatja a kertészkedés, de a szomszédot igen – őket igyekszünk összehozni. Megeshet, hogy olyanok találkoznak majd, akik két villamosmegállóra laknak egymástól, de a közös érdeklődés által barátságok, még jobb lakóközösségek születnek – tette hozzá.

Korábban még nem volt ilyen kezdeményezés, hogy az akció és annak „utóélete” párhuzamosan zajlik, és tudják, hogy hosszabb időre lesz szükség a közösség összekovácsolásához, de épp ezért jövőre is szeretnék meghirdetni a verseny, ha pedig sikeres lesz, akkor rendszeresen minden évben. Készülnek plakátkampánnyal, hogy azokhoz is eljusson a kezdeményezés híre, akik nem ismerik még az egyesület munkáját, vagy offline-ok.

Játékszabály

A megmérettetésben bárki részt vehet, aki a Győri kapu lakója, lefotózza kertjét, balkonját és elküldi a [email protected] címre a fotókat. A levélben adják meg nevüket, elérhetőségüket és a kert címét (elég az utcanév megadása). Akinek nem áll módjában fotózni, a 30/179 4426-os telefonszámon is jelentkezhet és egyeztetett időpontban a kapuzörgetők elkészítik a fotókat. A beküldött képek alapján zsűri választja ki azokat, amelyeket személyesen is megtekintenek a győztesek kihirdetése előtt. Valamennyi beküldött kép közönségszavazáson is részt vesz a Kapuzörgetők közösségi oldalán. Mindkét kategória első három helyezettje, valamint a közönségszavazás győztese ajándékcsomagot kap, valamint emléklapot.

Beküldési határidő: 2020.07.31.

Eredményhirdetés: 2020.08.17.

Az ingyenesen részt vehető tanulókörök, közösségi beszélgetések, fórumok időpontjáról és helyéről a Kapuzörgetők közösségi oldalán tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában