kilenc és feledik

2020.06.18. 15:00

Átalakul, de nem marad el a békafesztivál

Otthon süthetnek, főzhetnek majd a mezőnyárádi családok, baráti társaságok.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Július negyedikén ismét megtartják a Béka és Hal Sütő-Főző Fesztivált Mezőnyárádon, igaz, nem a jubileumi tizediket, ahogyan tervezték, hanem csak a kilenc és felediket. Mindez azt jelenti, hogy nem egy helyen gyűlnek majd össze a csapatok és a látogatók, s nem lesznek koncertek, valamint kísérőrendezvények sem, hanem otthon süthetnek, főzhetnek a csapatok.

– Sok jelzés érkezett hozzánk, hogy év elején már mindenki megtervezte az idei szabadságát, s július elsejére betervezték a mezőnyárádi látogatást, fesztiválozást, hiszen ilyenkor a más városokban élő nyárádiak, barátok, családtagok is hazalátogatnak. Azt mondták, hogy akkor otthont tartanak bulit. Ezért döntöttünk úgy, hogy valamilyen formában megtartjuk a főzőversenyt, de nem a tizedik, hanem a kilenc és feledik fesztiválként. A békacomb iránti igényeket az önkormányzatnál kell leadni, bízunk abban, hogy lesznek csapatok. Helyiek jelentkezését várjuk, de nem mondjuk azt, hogy kizárnánk az ábrányiakat, keresztesieket, ha esetleg valamelyik háznál lesznek, akár az évek óta visszajáró kisteleki csapatnak is találunk helyet – mondta Bárdos Szabolcs, Mezőnyárád polgármestere.

A polgármesteri hivatalnál leadott előzetes jelentkezések (mezőnyárádi címmel, s ott is kell elkészíteni az ételt) alapján tehát a csapatok otthonukban készítik el a finomságokat, az ételeket a zsűrinek kell majd elvinni és bemutatni, akik eldöntik a sorrendet közöttük. A tervek szerint a főzőhelyszíneket az Eleven Tv munkatársai folyamatosan felkeresik majd, és élőben is bejelentkeznek majd az egyes csapatoktól. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy dobják majd föl a hangulatot a békafesztiválhoz illő díszletekkel, jelmezekkel, a legötletesebbeket díjazni fogják.

(A borítóképen: Egy korábbi verseny zsűrizésén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában