Gólyatábor 2020

2020.06.10. 14:00

A campuson marad a bALEK7 a gólyáknak

A hagyományok szerint igyekeznek megrendezni a gólyatábort.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

A koronavírus szinte minden területen átírta a megszokott menetrendet: nemrég még bizonytalan volt az is, hogy a felsőoktatási intézményekbe felvételt nyerő hallgatók megismerkedhetnek-e a választott campusukkal a nyár folyamán, vagy erre csak a tanévkezdetkor lesz legközelebb lehetőségük. Néhány hete azonban megkezdődött a gólyatáborok szervezése. Nem marad el a Miskolci Egyetem ilyen típusú rendezvénye sem.

Kisebb létszámmal

– Nyilván kisebb létszámú lesz az idei bALEK7, mint általában, de úgy gondoljuk, fontos, hogy az elsőéves hallgatók megismerkedjenek egymással és az egyetemmel – véli Maksa Balázs, a hallgatói önkormányzat elnöke, aki szerint a korábbinál kevesebb fellépőre és kisebb szabású bALEK7-re számíthatnak a résztvevők.

 

– Később indult a szervezés, de nem kapkodunk. Fontos, hogy olyan szerződéseket kössünk, amik megfelelnek mindenki igényeinek: ha a vírus miatt mégsem tudnánk megszervezni a tábort, akkor annak ne legyen komoly anyagi vonzata. Előreláthatóan a kollégiumokat nyártól már újra igénybe lehet venni, így a gólyák elszállásolása is adott.

Nem változik fesztivállá

Az ország legnagyobb hallgatói rendezvénye, az EFOTT – tekintettel a különleges helyzetre – felajánlotta az egyetemeknek, hogy akár egy időben, a fesztiválon is megtarthatják a gólyatáborokat. Ehhez megfelelő helyet is elkülönítenek, valamint a gólyák részt vehetnek az esti koncerteken is. A Miskolci Egyetem azonban nem csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

– Számunkra fontosak a diákhagyományok – mondta Maksa Balázs. – Ebből a szempontból az egyetemi campus az optimális helyszín.

Azoknak az elsős hallgatóknak sem kell aggódniuk, akiknek problémát jelentene választani a két esemény között. A ME bALEK7-et idén augusztus 23–27. között tartják majd, míg az EFOTT augusztus 26-án kezdődik, így csupán egy nap lesz az átfedés.

(A borítóképen: Izgalmas feladat a gólyáknak a tavalyi rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában