Karanténkukta

2020.05.02. 19:30

Videó: Finomságok az „edzőteremből”

Videón mutatja be két receptjét a sütés, főzés és hagyományőrzés elkötelezettje.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Az nemigen újság senki számára, aki ismeri Poráczki Andrást, hogy amikor csak teheti főz.

Vágás nélkül felvéve

Most viszont egészen újszerű módon, új platformon mutatta be két étel elkészítését, ugyanis Karanténkukta címmel a videómegosztón jelent meg egy főzővideója.

Ebben két ételt készít el, a bükkaljai lebbencslevest, illetve a töltött puliszkát kabátban, amely András saját receptje, és amellyel már több főzőversenyről is elhozta az első díjat.

Poráczki András ugyanis a megyei – és azon túli – főzőversenyek igencsak jól ismert résztvevője; aki egyszer már kóstolta a főztjét, az biztosan nem felejti el. Az Északban is bemutatta már az egyik kedvencét, az emődi tehéntáncot, amely helyi nevezetesség, a megyei értéktárba is bekerült. De András igazi lokálpatrióta is, aki szívén viseli az emődi pincesor életben tartását, felvirágoztatását, az Emődi Pincegazdák Egyesületének oszlopos tagja. Ahogy az Emődi Pincedalárdáé is, ugyanis imádja a zenét, az éneklést is.

Főzőversenyek helyett

A megye fesztiváljainak, falunapjainak pedig állandó fellépője az Emődi Tehéntánc nevű zenekarával.

De honnan jött az ötlet, hogy most elkészítsék a Karanténkukta-videót, tettük fel neki a kérdést.

– Egy videósorozatról van szó, amelyhez engem is felkértek Csányi Erikáék, én pedig szívesen vállaltam. Ha már ilyen helyzetben vagyunk, akkor legalább főzzünk finomakat! A levest Csányi Sanyi barátomnak ajánlottam, nagy kedvence, amelyet készítettem már neki itt a pincémben, amit csak edzőteremnek hívok, mert itt aztán kísérletezhetek az új receptekkel – mesélte nevetve, ugyanis éppen a pincéjében főzött, amikor utolértük. – A puliszka saját specialitásom, juhtúróval van töltve és kirántva. Szerepeltem már az RTL főzőműsorában is, de most mindent élőben, vágás nélkül vettünk fel, ami azért okozott egy kis izgalmat, de nagyon élveztem – mondta el Poráczki András.

Hozzátette: nagy szívfájdalma, hogy elmaradnak a rendezvények és nem tud menni a főzőversenyekre, ahol nemcsak az üst, hanem a zsűriasztal mögött is rendszeresen feltűnik. De az emődi pincesoron igyekeznek kihasználni az időt, mindenki süt, főz, és körbekínálják egymást az elkészült finomságokkal.

(A borítóképen: Poráczki András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában