Iskolai verseny

2020.05.28. 08:00

Több tanulmányi versenyt is töröltek

A járványhelyzet az oktatási intézményekben tartott versenyeknek sem kedvezett.

Apagyi Beáta

Online vizsga a koronavírus-járvány idején. Képen: Király Piroska A személyazonosságot igazolni kell a bejelentkezés után; tételt húznak a hallgatók,fülhallgatót nem lehet használni, hogy senki se súgjon, és a kamerát körbe kell fordítani a szobában, hogy látható legyen, nincs ott más személy. 20200513 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Unger Tamás

A személyes jelenlétet igénylő tanév végi versenyeket nem rendezték meg. Törölték a diákolimpiák regionális és országos elődöntőit. Nem tartották meg a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt sem, amiben a határon túli magyar anyanyelvű középiskolás diákok is rendszeresen megmérkőznek. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny esetében pedig az első két forduló alapján hirdettek végső eredményt.

Lelkes versengők

Nem mindenhol ijedtek ám meg a kialakult helyzettől. A Tardon található Forrás Alapfokú Művészeti Iskola tanárai online furulyaversenyt szerveztek a diákok számára.

„Nem volt még erre példa az iskolánkban” – mondta Garamvölgyi-Bene Beáta művésztanár. „Iskolánk nem tudott részt venni a Sátor­aljaújhelyen tartott regionális furulyaversenyen, illetve a megyei versenyt is őszre datálták. A diákok lelkesek voltak, sokan jelentkeztek. A videókat mindenki otthon rögzítette, majd egy központi e-mail-címre továbbította. Végül 43 helyezést sikerült kiosztanunk” – mesélte.

Online fizikaverseny

A Herman Ottó Gimnáziumnak még volt lehetősége a helyi fordulókat lebonyolítani az iskolák bezárása előtt. A napokban zajló Öveges József fizikaverseny második fordulóját, illetve döntőjét már online térben rendezik meg. Pántyáné Kuzder Mária fizikatanárnő elmondta, hogy a második fordulóban a gyerekek kódot kaptak a felülethez, ezen ekkor még csak az elméleti részt kellett megoldaniuk. A döntőben a mérési feladatokról jegyzőkönyvet töltenek fel, a kísérletet pedig videófelvételen keresztül elemezhetik.

(A borítóképen: Online rendeztek versenyeket)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában