Szinvavölgyi Néptáncműhely

2020.05.17. 18:00

Tánc a nappaliban

Videós konzultáció segítségével gyakorolja a figurákat a Szinvavölgyi társulata.

Detzky Anna

Fotó: Kozma István

Az együttes tagjai már nagyon várják a karantén végét, addig is otthon, online órák keretében tartják szinten tudásukat.

A szabadba készülnek

– Már türelmetlenül várom, hogy vége legyen a bezártságnak, és nagyon szeretnék újra a próbateremben lenni. A növendékeink közül sokan hasonlóan éreznek. Hiányzik nekik a mozgás, a társaság, a tánc és az alkotás öröme – mondta Maródi Attila, a néptáncegyüttes vezetője. – Még mindig online oldjuk meg az oktatást. Heti kétszer két órában tartunk foglalkozásokat a tanítványoknak. Igyekszünk kondiban maradni és megőrizni a tudásunkat. Szerencsére nagyon sokan családi házban laknak, ahol van lehetőségük mozogni. A bonyolultabb feladatokat felveszem videóra, feltöltöm YouTube-ra, és onnan meg tudják tanulni. Maguk is készítenek felvételeket, hogy hol állnak a gyakorlásukkal.

Az online képzési programba most önismereti tréninget illesztettek be.

– A felnőttegyüttessel is tartom a kapcsolatot, amellyel ezt az időszakot arra használjuk, hogy több mélyebb témát átbeszéljünk. A próbateremben töltött idő eddig majdnem teljes egészében munkával, tánccal telt. A legtöbben egyedül gyakorolnak most, de néhányan, akik párban élnek, páros táncokat is táncolnak otthonukban. A lelki témák közül például szóba került már a belső motiváció a közösség és a mozgás iránt – számolt be.

Egyelőre nincsenek fix fellépéseik, de bíznak benne: a jövő hónap elején már személyesen is találkozhatnak.

– A sporttevékenységet már engedélyezik, és azon gondolkodtunk, hogy a papírgyár melletti székházunkban már elkezdenénk az udvaron a kondicionáló tréningeket, természetesen a szabályokat betartva. Készülök engedélyt kérni a polgármestertől, de leghamarabb ez csak a jövő hónaptól valósulhatna meg. Reméljük, hogy az augusztus 20-ai ünnepségen már felléphetünk. Decemberben pedig lesz egy műsorunk a miskolci Művészetek Házában. Innentől erre fogunk fókuszálni, amihez még koreográfiákat kell tanulnunk – fejtette ki Maródi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában