kertbarát kör

2020.05.26. 11:00

Legközelebb a Tündérkertben találkoznak az idős kertbarátok

A négy fal között is gyarapították tudásukat a kertbarát kör tagjai.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Az idősek a legnagyobb vesztesei a koronavírus-járványnak. Azok viszont, akik kertes házban élnek, valamivel jobb helyzetben vannak. A Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör szépkorú tagjai a bezártságban is több jó ötlettel látták el egymást kertészkedés terén az interneten keresztül.

– Hatalmas munkám van abban, hogy nem veszítettük el egymással a kapcsolatot. Igyekeztem minden napra hasznos, színvonalas és változatos témákkal előhozakodni a Facebook-csoportunkban – mesélte Búza Barnáné Mariann, a kör elnöke. – Például, hogy mit kell tenni, hogy ne dőljön el a palántánk; hogyan szaporítsuk a rózsát vagy dugványozással a muskátlit; hogyan és mit ültessünk növénytársítással, hogy a kórokozók ne tegyenek kárt a zöldségesünkben. Elkötelezettek vagyunk a vegyszermentesség mellett, ezért alapvetően gyógy- és fűszernövényekkel kialakított biokertben gondolkodunk. Emellett virtuális kulturális programokat is terveztünk. Magyarország szép tájait, emblematikus épületeit jártuk be képzeletben.

Videófelvételek megtekintésével megismerhettünk több művész, feltaláló és Nobel-díjas tudós életét és munkásságát.

Várják a találkozást

A programjaik nagy részét őszre tették át, de ha lehetséges, a klubnapjaikat júniustól megtartják.

– Többen közülünk rosszul viselték ezt az időszakot, különösen azok, akik korábban nem a saját kertjükben, hanem a telkükön kertészkedtek, mert ők most koruknál fogva nem mertek kimenni. Próbáltam mindvégig bátorítani a közösség tagjait, és bízni benne, hogy május végén újra láthatjuk egymást. Most úgy tervezzük, hogy június 2-án találkozunk legközelebb, a Diósgyőri vár mögött található Tündérkertben. Azért ezt a helyszínt választottuk, mert ekkora terveztünk egy Tisza-tavi tanulmányúttal egybekötött hajókirándulást, a vízi sulyommezők megtekintését, ami sajnos elmaradt. Bár a Tündérkertben ilyesmi nem nő, de a rózsákat meg tudjuk csodálni. Reméljük, hogy szép idő lesz, mert az Ady Endre Művelődési Ház, ahol egyébként lennénk, még nem nyitott ki – számolt be a baráti kör vezetője.

(A borítóképen: Oltóbemutatón a kertbarát kör tagjai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában