Elfogott szökevények

2020.05.28. 16:00

Egy fehér ló és egy fehér kutya vendégeskedett a tűzoltóságon

A tébláboló állatokat a Dózsa György úton találták a rendőrök, később a gazdájuk is meglett.

Horváth Imre

Forrás: dr. Hudák Andrea tűzoltó alezredes és Dojcsák Dávid tűzoltó százados

A Brémai muzsikusok története óta számtalan sztoriban, filmen dolgozták fel az útra kelő állatok történetét, amely csütörtökön reggel megelevenedett Miskolcon. Reggel hat órakor futott be a hívás a tevékenység-irányítási központba, hogy egy fehér lovat és egy fehér kutyát láttak a Szent László utcánál.

Ellátták őket

A Fábián kapui városi kapitányságról nem kellett messzire menniük a rendőröknek, ugyanis a Dózsa György úton megtalálták a két kóborló állatot. Mivel balesetveszélyes volt a helyzet, így gyorsan kellett helyet találni számukra, és mivel maguktól is arrafelé kíváncsiskodtak, így a rendőrök a tűzoltóktól kértek segítséget, és az ő udvarukra terelték be a két állatot.

Videó: Alsódobszai Hernádmenti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület

A tűzoltók szívesen fogadták a jövevényeket, a laktanya udvarára vezették a két állatot, ahol simogatás mellett vízben és egy kis ellátmányban is részesítették őket. A környéken a tulajdonos felkutatása nem jár sikerrel, ezért befogadó helyet próbáltak számukra keríteni, ami sikerült is, ugyanis az Alsódobszai Hernádmenti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület vállalta az elhelyezésüket.

Érkezett a tulaj

Miután a ló és kutya szállítását megkezdték a menhelyünkre pár percen belül érkezett a telefonhívás, hogy a tulajdonos jelentkezett a tűzoltóságon, ahonnan a rendőrségre irányították. Ott igazolta, hogy valóban ő az állatok gazdája, ezt követően vissza szállították a tulajdonossal az otthonukba a két kóbor jó barátot. A tulajdonos hálája jeléül pénzbeli adománnyal járult hozzá az egyesület jövőbeni munkájához. Mint kiderült, a póniló és a kutyus a Bandzsalgó dűlőn található tanyáról kerekedett fel egy kis városnézésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában