Bogaras vagyok

2020.05.15. 10:00

Bogaras alkotások

Ízeltlábú barátaink című alkotói pályázatot hirdettek.

Detzky Anna

Forrás: Olvasóink fotója

Egy bogaras mókára hívta ki követőit a Karlowits-Juhász házaspár. Április 25-től május 24-ig várnak ízeltlábúakat ábrázoló vizuális alkotásokat a [email protected] e-mail-címre, amelyek közül mindennap egyet megosztanak a Bogaras vagyok Facebook-oldalon. Hetente az egyik szerencsés sorsolás útján ajándékcsomagot is kap. Életkori megkötés nincs, egy alkotótól maximum 3 alkotást fogadnak el egy hét alatt. A még hátralévő sorsolások időpontja: május 17-e és 24-e 18 óra, élő videóban. A kihívás lezárulása után minden beküldött alkotást közös albumban megosztanak.

Rovarok élőben

– „Az ízeltlábúak varázslatos világa” című élménypedagógiai programunkkal már 3 éve járjuk az országot. Eddig több mint tizenhatezer gyerekhez jutottunk el. Viszont a járvány miatt egyelőre fel kellett függesztenünk a programunkat, annak ellenére, hogy tavaszra és nyárra több meghívást is kaptunk – mondta Karlowits-Juhász Orchidea.

Nemcsak rajzokat, festményeket és montázsokat, hanem más vizuális pályamunkát, akár kézműves alkotásokat is elfogadnak.

– Szerettünk volna a bezártság alatt is interakcióba lépni a követőinkkel. Alkotói pályázatunkkal ugyanaz a célunk, mint élménypedagógiai programunkkal: közelebb hozni az emberekhez az ízeltlábúak világát. Érkezett már be hozzánk pólórajz, gravírozott befőttesüveg, tésztából kirakott mozaik, ékszer, sőt keresztszemes hímzés is. Szubjektív zsűrizéssel választunk ki ezek közül mindennap egyet. Most vasárnap megmutatjuk, hogyan élünk együtt sok száz ízeltlábúval, a soron következő vasárnap pedig kérdéseket lehet majd feltenni nekünk – sorolta a pályázat kiírója.

(A borítóképen: Nyárai Zalán alkotása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában