Húsvét

2020.04.14. 18:00

Tavaszi zsongás a körforgalomban

Szerencs kapujához közeledve különleges húsvéti installációval találjuk szembe magunkat.

Novák Krisztina

A kompozíció a Tavaszi zsongás címet viseli, és nevéhez híven láthatunk dundi nyuszikat kosárkákkal a kezükben, óriás húsvéti tojásokat, s a tavasz beköszöntét jelző színpompás pillangók és különböző virágok is képviseltetik magukat. A kiállítás különlegessége, hogy este fél nyolctól pirkadatig kivilágítva tekinthetjük meg, április huszadikáig.

Húsvét 3D-ben

– Az előző években is elhelyeztünk a szerencsi köztereken világító húsvéti dekorációkat, igaz, ez az első év, hogy 3D-s figurákat is megjelenítünk – mesélte Kretovics István, a szerencsi Kisgép és Fénycentrum tulajdonosa, a Tavaszi zsongás terveinek megálmodója és kivitelezője. – Nagyon nehéz ugyanis gömböket készíteni, de a téli díszítés hóembereihez szükség volt egy új présgépre, amivel nyolc különböző gömbalakzatot tudunk gyártani, ezért már akkor egyértelmű volt, hogy a húsvéti díszítéshez is készülhetnek a tojások és a nyúlfigurák.

Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere és a helyi önkormányzat a koronavírus-fenyegetettség miatt először arra gondolt, hogy hiába készült el az összes dekoráció, mégsem helyezik ki őket.

Némi változás

Hosszas megfontolás után azonban amellett voksoltak, hogy ahogyan a húsvét, úgy a Tavaszi zsongás sem maradhat el. Annyi változott csupán, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel nem a Szerencs kapuja mellett található füves területen helyezték el a figurákat – ahol mindenki körbejárhatta volna –, hanem a körforgalomban, így csökkentve az emberek közötti érintkezés lehetőségét a látvány élvezete közben.

(A borítóképen: Fényes látványosság Szerencs kapujában| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában