Állatvilág

2020.04.24. 13:30

Most sem hagyták cserben az állatsegítőt

A kutyatáppal ki fognak tartani, de jól jönne a további pénzadomány.

Detzky Anna

20200102 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Riport a szilveszteri tűzijáték miatt elkóborolt állatokról a MÁSA telephelyen. képen: Horváth Rita a MÁSA menhely munkatársa

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Minden állatmenhelynek az országban mások az adottságai, de a koronavírus okozta vészhelyzet miatt a legtöbben nehéz helyzetbe kerültek, köztük a MÁSA is.

– A Miskolci Állatsegítő Alapítványnál a helyi médiában közölt segítségkérésének és az adományozóknak köszönhetően, úgy tűnik, hogy az állateleség ki fog tartani – mondta Kisfalvi Nyina, az alapítvány elnöke. – A menhely adománygyűjtő szigetein azt tapasztaltam, hogy az emberek folyamatosan hordják a tápot, amit nagyon köszönünk. Olyan speciális tápokat is kaptunk, amelyek drágák, és a különleges ápolást igénylő állatoknak az igényeit is kielégíti. Várunk még egy országos elosztásból származó szállítmányt, ami ezen a téren meg fogja oldani a gondjainkat.

Kétszázezer forint gyűlt össze

Alapvetően a balesetes állatok műtéteihez lenne szükség további pénzadományokra.

– Kedden magánszemélyek adományaiból 210 ezer forint gyűlt össze a nap végéig. A legnagyobb adomány 50 ezer, a legkisebb 1000 forint. Tudjuk, hogy mindenki bajban van, de átmenetileg ez megoldás számunkra. Bár előre sosem tudjuk kalkulálni a költségeinket a balesetes állatok miatt. Az ő műtéteik költsége 50 ezertől 130 ezer forintig terjedhet. Továbbá nagyon várjuk, hogy a Miniszterelnöki Hivatal kedvezően döntsön abból a szempontból, hogy esetleg a más tevékenységi kört űző vállalkozások közterheit is elengedi a veszélyhelyzet idején. Fontos lenne számunkra, ha az állatmenhelyek dolgozóit is ez alá vennék, ami havonta körülbelül 700 ezer forintos költségtől kímélne meg bennünket. Emellett pénzadományokat továbbra is köszönettel fogadunk.

Ezt az alábbi módokon lehet megtenni: telefonon az 13600-as számot kell tárcsázni és a 68-as kódot beütni, vagy a 68-as számot SMS-ben elküldeni a 13600-as telefonszámra. A hívás és az SMS díja egyaránt 500 forint. Banki átutalással: 10102718-49389700-01000007 (külföldről: HU 97 10102718-49389700-01000007) vagy PayPalen: [email protected]-n keresztül – tájékoztatott az alapítvány elnöke.

(A borítóképen: Horváth Rita, a MÁSA egyik munkatársa egy kutyussal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában