hitélet

2020.03.21. 19:30

Világméretű imalánc indult

Akár a koronavírus-térkép, a 777 blog „Pánik helyett ima” nevű kezdeményezése is behálózta a világot.

Detzky Anna

Forrás: 777 blog

A keresztény témákat feldolgozó blog kreatív csapata néhány nappal a nyilvános egyházi alkalmak látogatásának beszüntetése előtt hozta létre az online felületet. Itt bárki jelezheti egy imádságos kéz ábrájával, hogy mely országban és településen mondott közbenjáró imát.

Nincs hasonló

– A feleségemmel gondolkodtunk rajta, hogyan tudnánk segíteni a hitéletet, akár a 777 blog felületén is ezekben a nehéz időkben. Az imalánc adta magát, és amikor szétnéztem, láttam, hogy még nincs hasonló kezdeményezés – mondta Hortobágyi Tibor ötletgazda, blogger. – Aztán beszéltem Martí Zoltánnal, blogunk főszerkesztőjével, hogy miképpen tudnánk megjeleníteni az imádkozókat. Ezt bátorításképpen mindenképpen fontosnak tartottam azok felé, akik rátalálnak a weblapra. A fejlesztés gyors csapatmunka eredményeképpen jött létre informatikusaink segítségével, akik grafikus képet alakítottak ki hozzá.

Az imádság erejével

A felületnek nagyon egyszerű a használata, ami itt olvasható: https://pray.777blog.hu/hu/.

– Miután elmondtunk egy imádságot, rá tudunk kattintani a térképen arra a településre, ahol imádkoztunk. Ott meg lehet adni a kereszt­nevünket, és miután elmentettük, már meg is jelenik a jelünk az oldalon. Tehát pillanatok alatt bekapcsolódhat bárki az imaláncba, amelyet Johannes Hartl német teológus idézetével indítottunk útjára, aki az augsburgi imádság házának az alapítója. Emellett saját hitvallásunkat is megfogalmaztuk: „Hisszük, hogy a közös imának ereje van, keresztényként pedig komoly a felelősségünk. Ezért arra hívunk téged, hogy csatlakozz az imaláncunkhoz, amelyben a bajba jutott emberekért, az őket ápoló orvosokért, valamint a közös jövőnkért fohászkodunk, hiszen Jézus ezt ígérte: »Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük«” – tudtuk meg.

Tíz nyelven elérhető

Közösségi felületeiken is számos köszönőlevelet kaptak.

– A visszajelzésekből látjuk, hogy nagy szüksége van az embereknek erre, ugyanis alig 3 óra alatt hétezren csatlakoztak hozzá. Jelenleg több mint negyvenezren vannak a felületen, és egészen a Fekete-tengertől Franciaországig nem látszik a térkép, mert annyira beborítják az imádkozó kezek a világ minden tájáról. Sok aggasztó hír ér el hozzánk manapság, és néha jó, hogyha pozitív dolgokban is össze tudunk fogni, ami az emberek pszichéjére is jótékony hatást gyakorol. Mostanra egyébként a következő lépcsőfokához érkezett a kezdeményezés. Önkéntes fordítóink segítségével tíz – angol, arab, cseh, francia, lengyel, német, olasz, román, spanyol, szlovák – nyelvre fordítottuk le az instrukciókat, és külföldi ismerőseinkkel is megosztjuk minél több fórumon. A további fejlesztésekkel kapcsolatos ötletelés is folyamatos – zárta az ötletgazda.

(A borítóképen: Imalánc a térképen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában