Szavazzunk!

2020.03.04. 19:00

Segítsen, hogy még több kívánságot teljesíthessenek!

A közönség dönt arról, hogy Jószolgálati-díjas lehessen a miskolci kötődésű, A Kívánság-csapat.

Tajthy Ákos

Forrás: A csapat fotója

Jószolgálati-díjjal ismerhetik el rövidesen A Kívánság csapatát. Bizonyára emlékeznek, ők azok a fiatalok, akik miskolci és a környéken élő beteg, vagy nehéz sorsú gyermekek kívánságát teljesítik. Országos ismertségre azt követően tettek szert, hogy felújították a nyolcvan éves vilmányi nagymamának és unokáinak lakását, miközben a Balatonon nyaraltak velük (a beteg hölgy és a gyermekek akkor először látták a magyar tengert).

Hétköznapi Hősök

Ezután, amikor tavaly nyáron az Észak-Magyarország a megye hétköznapi hőseit kereste, a kis csapat életre hívóját, Zaveczki Tibort többen is jelölték önkéntes kategóriában az olvasóknak köszönhetően pedig el is nyerte a rangos díjat. Tibor most lapunknak elmondta, bíznak benne, hogy a miskolciak és a munkásságukat ismerők segítségével országos elismerésre is érdemesek lehetnek.

– Számunkra is nagy meglepetés volt, hogy jelöltek a Jószolgálati-díjra „önkéntesen végzett szociális munka közösségi jelöltek” kategóriában, viszont nagy megtiszteltetésnek vettük. Ha nyerünk, az 1 millió forintos díjat újabb két álom valóra váltására fordíthatjuk – hangsúlyozta.

Segítségkérés pedig egyre több érkezik, most már főként A Kívánság csapat Facebook oldalán. – A gyerekek legtöbbször rajzokat küldenek, ezek közül választjuk ki azt, hogy legközelebb kinek segítünk. Olyan emberi sorsokkal, történetekkel találkozunk, melyeket mi is megkönnyezünk, sokszor nehéz is választani, hiszen, ha tehetnénk, mindenkinek segítenénk – mondta Tibor.

Glória szíve újra vert

Példát is hozott: egy tizenkét éves szívbeteg kislánynak, Glóriának a szívműtétje előtt két vágya volt, hogy ByeAlex-el találkozzon és, hogy meggyógyulhasson. „A népszerű énekes-zeneszerző szerencsére nagyon pozitívan fogadta megkeresésünket és létrejött a találkozó. Ez az élmény pedig olyan örömet okozott neki, hogy bár akkor már hetek óta a műszív tartotta életben, másnap elkezdett dolgozni a saját szíve is. A műtétet követően pedig most már Glória gyógyultnak tekinthető, pedig korábban az orvosok igen csekélynek látták a túlélési esélyeit. Most úgy tűnik mindkét vágya teljesült. Ha ilyen őszinte kívánságok teljesítésében szerepünk lehet, az minket is feltölt!” – tette hozzá.

Zaveczki Tibor úgy vélekedik, a Jószolgálat-díj olvasóink elismeréséhez hasonlóan segíthetné további önkéntes munkájukat.

– Alapvetően ez egy hatalmas elismerése lenne a mi civilként végzett munkánknak. Emellett segíthetne nekünk újabb támogatókat, partnereket találni, akiknek köszönhetően talán még több gyermek kívánságát válthatnánk valóra. Nem is olyan rég egy támogatónk a következőképpen fejezte ki elismerését felénk: egy ember nem mentheti meg a világot, de ha mindenki csak egy embertársának segítene, a világ sokkal jobb hely lehetne. A díjjal járó országos ismeretséggel talán még az eddigieknél is több emberhez tudnánk eljuttatni ezt az üzenetet. – mondta.

A Jószolgálat-díj szakmai zsűrije által felterjesztett önkéntes egyéni és civil közösségi jelöltekre március 2–12. között lehet szavazni a http://www.joszolgalatdij.hu/hirek/szavazzon-kik-legyenek-a-joszolgalatdij-idei-onkentesei oldalon. A végeredményt március 13-án hirdetik ki.

(A borítóképen: A Kívánság csapata)

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában