Happy end

2020.02.18. 20:00

Van már hangszere a meglopott utcazenésznek

Minden jó, ha jó a vége, egyik olvasónk két hangszert is adományozott Vilmosnak.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fodor Vilmos, a 80 éves utcazenész újra boldog, hiszen az egyik jószívű olvasónk két tangóharmonikát is ajándékozott neki. Nemrég írtunk arról, hogy Vili bácsi, ahogy ismerősei szólítják, gyakran ül ki Miskolc főutcájára néhány órácskára, hogy muzsikájával szórakoztassa az arra járókat. Nemrég azonban ellopták a harmonikáját, ami ugyan megkerült, de a tolvajok tönkretették, így a hangszer használhatatlanná vált. Ezután Vilmos a lánya harmonikáján muzsikált, de mint megjegyezte, az nem olyan jó, mint az övé volt.

Fodor Vilmos zenél Fotó: ÉM

Cikkünk megjelenése után jelentkezett szerkesztőségünknél egyik olvasónk (kérte, a nevét ne írjuk meg), hogy szívesen felajánlaná az utcazenésznek két tangóharmonikáját.

A férjéé volt

– A két hangszer a férjemé volt, de ő három évvel ezelőtt elhunyt. Hobbiszinten játszott a tangóharmonikákon, és volt egy szintetizátora is. Régi nótákat és dalokat játszott rajtuk. A zene szeretetét otthonról, Szentistvánból hozta. Az édesanyja is nagyon szeretett énekelni, mint általában a matyók. A gyerekeinket azonban nem érdekelték a tangóharmonikák, inkább a szintetizátor tetszett nekik. Az utcazenész a napokban keresett meg. A kisebb hangszert nagyon dicsérte, azt mondta, az kitűnő állapotban van, a nagyobbon hangolni kell kicsit. Kérdezte tőlem, mi a kedvenc nótám, eljátssza nekem. Azt mondtam neki, hogy nincs kedvenc nótám, de az az igazság, hogy még mindig az van előttem, ahogyan a férjem zenélt, és fájt volna látni, hogy most más szólaltatja meg a harmonikákat. Vili bácsi kérdezte azt is, hogy mennyibe kerülnek a hangszerek. De én azt mondtam, hogy semmibe, mert nekem az lesz a legnagyobb fizetség, ha látom őt a Centrumnál újra muzsikálni. Ebben a korban az ember már jobban értékeli azokat az örömöket, amelyek nem kerülnek pénzbe – jegyezte meg a jószívű asszony.

Megszólítják

Fodor Vilmos pedig rendkívül hálás az adományért. Mint fogalmazott, nemcsak rossz emberek vannak, akik ellopják más tulajdonát és tönkreteszik, hanem csodálatos emberek is, akik rögtön segítenek, ha valaki bajba kerül.

– Olyan sokan olvasták a történetemet, hogy amikor kiülök a főutcára muzsikálni, egyre-másra megszólítanak a járókelők. Kérdezgetik, mennyire tették tönkre a harmonikámat és szörnyülködnek, hogy milyen gonosz emberek vannak. Az ajándékba kapott kisebb hangszernek nagyon szép hangja van, azt is kiviszem majd az utcára. Még egyszer nagyon köszönöm a jószívű hölgynek. Az egyik, Füzesabonyban élő ismerősöm ért a harmonikákhoz, talán ő meg tudja majd javítani a sajátomat – tette hozzá az utcazenész.

(A borítóképen: Fodor Vilmos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában