Közösség

2020.02.01. 12:00

Még ma is összeköti őket a szakmai múltjuk

Az aktív évek végével sem áll meg az élet az egyesület tagjai számára.

Detzky Anna

A budapesti kiránduláson

Forrás: Magánarchívum

A Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete 1996-ban alakult, és jelenleg 110 fős tagsággal bír.

– Egyesületünk tagjai elsősorban közigazgatásból nyugdíjba vonult köztisztviselők, közalkalmazottak és hozzátartozóik. Nagy előny, hogy összeköt bennünket a közös múlt, az érdeklődés – mondta Siska Andrásné, az egyesület elnöke. – Munkamegosztással igyekszünk olyan programokat szervezni, melyeken jól érezzük magunkat.

Előadások, utazások

– Havonta hírlevelet küldünk az aktuális programokról. Az idősek napján például közel kilencvenen voltunk. Művészeti előadásokat szervezünk, irodalmi délutánokat tartunk. Fontos az egészségmegőrzés. Időnként kézműves-foglalkozásokat szervezünk. Majdnem minden héten van olyan rendezvény, ahová elmegyünk. Legutóbb a budapesti Szépművészeti Múzeumban jártunk. Most egy észak-erdélyi kirándulás szerveződik, és nyáron közös üdülést tervezünk. Évek óta szeretnénk megismerni a megyénk tájegységeit. Azon belül egy-egy településre ellátogatni, az önkormányzat vezetőivel, nyugdíjastársakkal is találkozni – sorolta fel az elnök.

Népes taglétszám

A közösség első programja februárban a miskolci Kocsonyafesztivál lesz.

– Készülünk. Ezért februárban műsorral, beszélgetéssel és közös kocsonyázással „alapozzuk” meg a fesztivált. Huszadikán pedig farsangi mulatságot szervezünk, ahol humoros műsorral, énekléssel, zenével, tánccal örvendeztetjük meg egymást – mondja Siska Andrásné.

Szerepel még a tervek között a Világ, kulturális örökség című sorozaton belül három előadás, amely első alkalmán Kínáról lesz szó.

– Ismerős útján kapcsolódnak hozzánk, de bárki felé nyitottak vagyunk, aki elfogadja az alapszabályt. Tíz év alatt majdnem megduplázódott a taglétszámunk, annak ellenére, hogy sajnos többen már nem tudnak velünk tartani – zárta végül Siska Andrásné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában