Budapest

2020.02.21. 08:30

Itthon vagy külföldön

A versenyképes tudással rendelkező fiatalok gyakran válaszút elé kerülnek.

Kolodzey Tamás

Forrás: FC Midtjylland

A kérdések sokasodnak: hol tanuljanak? Hol dolgozzanak? Hol sportoljanak? „Könnyen” dönthetnek, hiszen Európában szinte már oda mennek, ahová csak akarnak.

Szerencsét próbál

A napokban találkoztunk dr. Puskás Lajossal, a Vasas egykori kiváló labdarúgójával, akinek az unokája, Puskás Zsombor természetesen szintén futballista. A 16 éves fiatalembert – a maga híres vezetéknevével – kinézték, ezért eldöntötte, hogy külföldön próbál szerencsét. Ennek jegyében meg sem állt Dániáig: az FC Midtjylland védője, és mivel ballal és jobbal is tud, több poszton vethető be, akárcsak a magyar korosztályos válogatottban.

A „tanmese” pedig így szól a szülőknek: a gyerekeiket, kiváltképpen ha már fiatalemberek, a mai világban nem kell félteniük, hiszen többnyire jól alkalmazkodnak a helyzetükhöz, és feltalálják magukat. Puskás Zsombor már kiválóan beszél angolul, kis idő múlva megtanul dánul, a reggelit és az ebédet magának készíti el, a helyi akadémián lakik és (jól) tanul, magára mos és takarít, kerékpárral közlekedik, az edzéseken túl önszorgalomból is tréningezik, meccsein pedig remekül teljesít. Gyakran jár haza, szülei pedig Dániába, hajdani sokszoros válogatott nagyapja, aki a Diósgyőri VTK vezetőedzőjeként Miskolcon is dolgozott, meg abban bízik, hogy az utódja lesz a zöld gyepen, mert – szavait idézve – nagyon jó helyen van nála a labda.

(A borítóképen: Puskás Zsombor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában