Segítünk! akciónk

2019.12.24. 20:00

Olvasóink ajándékaival teljes az ünnep

Az elmúlt héten adtuk át a parasznyai óvoda gyermekeinek olvasónk ajándékait. Volt nagy öröm!

Hegyi Erika

A parasznyai gyerekek az ajándékokkal

Fotó: Bujdos Tibor

„Kis karácsony, nagy karácsony…”, énekelték a parasznyai óvodások lelkesen a pár nappal ezelőtti karácsonyi ünnepségükön az óvoda feldíszített karácsonyfáját körbeállva. Különleges volt a kicsik idei ünnepe, hiszen lapunk karácsonyi Segítünk! akciójának adományait a parasznyai Pitypalatty-völgyi Csicsergő Óvoda gyermekeinek és családjaiknak ajánlottuk föl. Adományok pedig érkeztek bőven. Elsőként az ELMŰ-ÉMÁSZ vezetői lepték meg az intézményt azzal, hogy teljesítették minden kis óvodás egyéni kívánságát, valamint felajánlottak az intézménynek 500 ezer forintot. Olvasóink pedig egy kisbusznyi játékkal, ruhával és egyéb meglepetésekkel örvendeztették meg a parasznyai óvodát.

Csodás babaház

Miután a karácsonyi ünnepségen a gyerekek elénekelték azt is, hogy „Kirje, kirje, kisdedecske,/ Betlehemi hercegecske”, megnézhették, mi minden lapul a karácsonyfa alatt. Azonnal birtokba vették a plüssállatokat, a játékgitárokat és a gyönyörű babaházat, ami mesebeli karácsonyi ajándék volt egyik olvasónk, Urhegyi László részéről.

A Maci csoportos Tóth Zoé örömmel újságolta, hogy a kirakós játékot találta meg elsőként a fa alatt. De legjobban a babaház nyerte el a tetszését, amit ő csak Barbie-háznak hív. Meg is magyarázta, hogy miért.

– Van benne egy Barbie – súgta sejtelmesen. – De az is nagyon érdekes, hogy a ház udvarán áll egy kuka. Barbie biztosan abba dobja a szemetet. Nagyon ügyes az a bácsi, aki ezt a házat készítette, és nagyon kedves is, hogy a gyerekeknek adta. Azt üzenem neki, hogy köszönöm, és boldog karácsonyt! – mosolygott boldogan Zoé. Megjegyezte: érdekesnek tartotta azt a játékot is, amit felül meg kellett nyomni, és körbe-körbe szaladtak benne a figurák.

Egy igazi foci

Tőzsér Benett László is tele van élményekkel.

– Nekem a foci tetszett a legjobban. Szoktam focizni, amikor jó idő van, apával és mamával is. Örülök, hogy most már több foci lesz az oviban. Volt a fa alatt egy plüssmackó, az is aranyos – állapítja meg Benett.

Eszébe jutnak az otthoni karácsonyok.

– Együtt díszítjük föl a karácsonyfát otthon, aztán átmegyünk mamához, és ott is feldíszítjük a fát. Az ajándékokat együtt szoktuk megvenni, de a Jézuska is hoz ajándékot. Nem tudom, hogy az idén elhoz-e mindent. Jó voltam, csak túl sok mindent kértem – indokol Benett. Majd elmeséli, hogy anyának apával adja át az ajándékot, apának pedig anyával, de ő is készített rajzokat. Az az ő ajándéka.

Téli ruhák

Kovács Katalin óvodavezető nem győzi sorolni, mi mindent kapott az intézmény olvasóinktól. Elmesélte, hogy a nagy zsákokban érkezett téli ruhákat már a karácsonyi ünnepség előtt kiosztották a rászoruló családoknak. Nagyon hálásak, hiszen sok-sok játékot, meséskönyvet kaptak.

– Nagyon köszönjük az olvasóknak a sok-sok meglepetést. Számomra a legnagyobb ajándék, amikor látom a gyerekek örömét és csillogó szemét – fogalmazott Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában