Karácsony

2019.12.25. 15:30

Nagymamának egy jó meleg sál kerül a fa alá

Viktória szerint a karácsony a legszebb ünnep, mert összehozza a családtagokat.

Hegyi Erika

Orosz Viktória

Fotó: Bujdos Tibor

Orosz Viktória karácsonyi rajza a felsősök kategóriájában lett győztes rajzpályázatunkon. A miskolci Kaffka Margit általános iskola 6. osztályos diákja egy család ünnepét örökítette meg festményén. Sőt, kitalált élőlények karácsonyi álmát is megismerhetjük alkotása segítségével.

A nagyinál

– A rajzom közepén egy karácsonyfa áll, melyen fantázialények álmodnak a legszebb karácsonyi élményükről. A lényeket egy koreai együttes, a BTS találta ki, és mivel nagyon szeretem ezt a bandát, az ő figuráikat most karácsonyi hangulatban ábrázoltam. Álmodoznak, természetesen az ünnepről és a tél örömeiről. Az egyik a születésnapját ünnepli karácsonykor, a többiek snowboardoznak, szánkóznak, síelnek, korcsolyáznak, hóangyalt készítenek és hóembert építenek. Rajzórán a tanár néninek is megmutattam – meséli Viktória, úgy folytatva –, a karácsonyfa körül a családot látjuk. A kanapén ülnek a nagyszülők, akik tévét néznek, a gyerekek bontogatják az ajándékokat. A lány könyvet kapott, a fiú pedig egy kisautót. Az édesanya bejglit süt. Bejglit az én édesanyám is szokott sütni, és én is segítek neki – sorolja a tehetséges diáklány.

Elmeséli azt is, hogy ők karácsonykor a nagymamájához mennek, mert ott találkoznak a nagybácsival és az unokatesóval. Ott bontják ki az ajándékokat is, ami megható és szép pillanata a karácsonynak. A felnőttek ilyenkor sokat beszélgetnek. Van miről, hiszen év közben nem találkoznak túl gyakran, mert a nagybácsiék nem Miskolcon laknak. Viki édesanyja és a nagymamája együtt sütik a sütit, ő pedig feldíszíti a karácsonyfát, és segédkezik a mézeskalácssütésben.

A legszebb ünnep

– Szerintem a karácsony a legszebb ünnep. Mégpedig azért, mert akkor együtt van az egész család, és ez az ünnep valóban a szeretet ünnepe. A család szerintem nagyon fontos, és ilyenkor azok is találkoznak, akik év közben csak ritkán. A karácsony összehozza az embereket, és örülnek, hogy együtt lehetnek – fogalmaz Viktória. Elárulja azt is, hogy karácsonyra ő is készít ajándékokat. Idén a nagymamáját egy jó meleg sállal fogja megajándékozni. Ő maga fogja kötni, és már csak egy pár napja van hátra. De amint elkezdődik a téli szünet, csak a kötéssel foglalkozik majd, mondta lapunknak a díjkiosztón, amit az elmúlt héten tartottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában