adomány

2019.12.20. 16:30

Megnyitóünnepség helyett adományoztak

Helyi vállalkozások támogatták a ­B.-A.-Z. megyei kórház Gyermek­egészségügyi Központját.

Nagy-Hankó Krisztina

Dr. Révész János és Balogh Attila (jobbra) a rendezvényen

Fotó: Bujdos Tibor

– Ebben az évben a kórház tárgyi vagy pénzadomány formájában ötször annyi támogatásban részesült, mint tavaly – mondta el dr. Révész János főigazgató.

A mostani felújítás a Perinatális Intenzív Centrum területén valósult meg, megközelítőleg 100 millió forintból. Az újszülött intenzív osztálynak nem ez a végleges helyszíne, ez az épületrész a későbbiekben újszülött-patológiai részlegként fog szolgálni. A GYEK-ben az idén pályázati forrásból, önerőből és adományokból összesen közel félmilliárd forintot fordítottak felújításra. Hozzátette továbbá, hogy egy évvel ezelőtt létrehozták a támogatók társaságát, amelynek célja, hogy azokat a cégeket, szervezeteket gyűjtsék össze, amelyek a kórházat támogatták már. A társaságnak jelenleg 180 tagja van, ami folyamatosan gyarapodik. Ennek jegyében emlékplakettet adtak át a jelen lévő támogatóknak. Dr. Szűcs Ildikó osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy az ott folyó munka biztos hátterét teremtették meg a felújítással. Új lett a falburkolat, a nővérpult, az ablakokat, bejárati ajtókat is kicserélték.

Kétkezi munkával segítettek

Idén áprilisban költöztek új telephelyre a Nissan és Toyota márkával – emelte ki Balogh Attila, a Balogh Autószalonok ügyvezető-igazgatója. A cég vezetősége azonban úgy döntött, hogy az autószalon megnyitóünnepsége helyett az erre fordítandó összeget jótékony célra ajánlja föl.

Így kapott egy óvoda új játszóteret, illetve megkeresték a GYEK-et is. Azért gyermekeket támogatnak, mert ők nem tudnak még önmagukról gondoskodni. A beruházás helyszínén felmérték, miben tudnának segíteni, és igyekeztek azt megvalósítani. Közösen dolgoztak a Mezőssy és Társa Kft., a JAF Holz Ungarn Kft. tagjaival. A finanszírozáson kívül a cégvezető személyes munkával is hozzájárult a felújításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában