Állatvilág

2019.12.14. 07:30

Legyen karácsony a madaraknak is!

Szebbé tehették az énekesmadarak karácsonyát a gyerekek.

Detzky Anna

Készül a madárkalács

Forrás: BNPI

Családi programon vehettek részt Madárkarácsony néven a téli madáretetés iránt érdeklődő kicsik és nagyok a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont és Bábakalács Erdei Iskolában Felsőtárkányban. – Madáretetőket és madárkalácsot készítettünk kertünk változatos, csodaszép énekesmadarai számára. A kezdeményezés célja, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával népszerűsítsük a madarak ház körüli etetését, és bemutassuk annak alapvető szabályait. A nagyon egyszerű, fából barkácsolt, nyitott etetőket hazavihették a jelenlévők. A résztvevők a Karszt és élővilága kiállításunkat is megtekinthették, és további túráinkra invitáltunk még őket – számolt be Erdei Nikoletta, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Természetismereti és Oktatási Osztályának munkatársa.

Madarak sütije

Erdei Nikoletta azt is elmondta, hogy a madárkalács egy otthon, gyorsan elkészíthető, ám igen tápláló madáreleség, marhafaggyúból és olajos magvakból előállítva. A faggyúba megfőtt, folyékony állapotában kell beletenni a magokat, majd formába önteni és hagyni megdermedni. Az így készült csemege előnye, hogy a legegyszerűbb etetőkben, még hálóban és a legnagyobb hidegben is felkínálható a repkedő éhenkórászok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában