Olvasói történet

2019.12.29. 08:30

Karácsonyi emlék: egy különleges ajándék

„Szenteste először megvacsorázunk, és utána jön az ajándékosztás. Így történt ez ekkor is.”

Győrffy László Józsefné

Galanisz Nikasz Atanaszisz rajza

Családunk apraja-nagyja nálunk gyűlik össze karácsonykor. Sajnos a 35 év alatt már több nagymamát és nagyapát elvesztettünk. De ebben az évben megszületett az én drága unokám. Három évvel ezelőtt is, mint minden évben, én már szeptembertől kezdem az ajándékok megvásárlását. Oda dugom el, ahol úgy gondolom, a hazalátogató lányaim nem találják meg.

Szenteste először megvacsorázunk, és utána jön az ajándékosztás. Így történt ez ekkor is. Majd szólt a lányom, hogy a kamrában ott van egy nagy csomag szépen becsomagolva, nem adtam át, akinek szántam. Amikor kihozta, mondtam, hogy ez egy olyan ajándék, amire lehet jelentkezni. Mindenki a másikra várt. Majd anyósom jelentkezett érte. Izgatottan bontotta ki. Nagy volt a derültség amikor meglátták, hogy egy törött WC-ülőke van benne.

Elmeséltem, hogy nyáron Olaszországban, amikor indultunk haza, a férjem ráült a lehajtott fedelű ülőkére, és eltört. Nem volt mit tenni, elment az áruházba kora reggel, és vásárolt egy ugyanolyat. Én a szobában maradtam, mert a takarítónő egyből jött takarítani, ha reggelizni mentünk. A férjem díszcsomagolást kért a meglepett eladótól. A szállodába visszaérve a tulaj mondta, ne cipelje fel azt a nagy dobozt a szobába, hagyja lenn, hiszen úgyis indulunk haza. Ő közölte, hogy nekem vett ajándékot, azért hozza fel. Kicserélte a törött WC-ülőkét az újra. A töröttet betettük a dobozba, és hazahoztuk, amiről én el is felejtkeztem. Kérdezte induláskora tulaj, tetszett-e az ajándék nekem. Azt válaszoltam, ilyen különleges ajándékot még sohase kaptam. Úgy gondolom, hogy nem hazudtam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában