Szilveszter

2019.12.31. 11:00

Jelmezzel gyúrnak az év végi őrületre

Többeken úrrá lett a vásárlási láz a miskolci Centrumnál is a szilveszteri buli előkészületében.

Detzky Anna

A színes póthajnak is itt a divatja

Fotó: Kozma István

Idén talán még komolyabb kínálat mutatkozik szilveszteri kellékekből, mint tavaly, ami iránt minden korosztály érdeklődést mutat. Először egy édesanyával és a lányával beszélgettünk Miskolc városközpontjában, akik éppen színes parókákat próbáltak.

– Ha valamilyen jelmez megtetszik, akkor megvásároljuk, nincs konkrét elképzelésünk, de a végére nagyon elvetemült szokott lenni nálunk a szilveszteri parti, úgyhogy jól passzol hozzá. Először általában szendén indul, de éjfél felé mindenki megőrül. A gyerekeket is bevonjuk, ők is ott őrjöngenek – osztotta meg a részleteket Tresnyánszkiné Mónika.

– Az éjszakázás előtti napon anya korán elküld aludni, hogy bírjam a szilvesztert. Most azért jöttünk be a városba, hogy hátha meglátunk valamilyen kelléket, ami tetszik. Nekem a paróka és a vicces szemüvegek a kedvenceim. Az ünnep estélyén mindig átjönnek hozzánk a barátok és ismerősök. Először csak beszélgetünk, de nagy őrület lesz a végére, úgyhogy irtó komikus az egész – fűzte hozzá Tresnyánszki Lara.

Parókában, álarcban

Két nagymama az unokák kedvéért vállalta be a színes jelmezeket.

– A gyerekeknek próbálunk egy kis élményt szerezni. Szeretnénk utazni az adventi villamossal és még várjuk a húgom két unokáját, hogy együtt mehessünk velük. Aztán majd, ha megtettünk egy kört, úgy beszéltük meg, hogy mindenki választhat valamit. Szilveszter este a gyerekek szívesen beöltöznek parókába és álarcba. Mi először is meghallgatjuk a templomban a misét, aztán elfogyasztjuk a szokásos szilveszteri menüt, virslit, lencsét és sós süteményt, végül pedig összeül a család és társasozunk. Éjfélkor megbontjuk a pezsgőt, a gyerekek pedig a kölyökpezsgőt – mondta Barta Istvánné Edit.

Kelendő a szerencse

Végül egy helyi árus szemszögéből vizsgáltuk meg a csiricsáré bazársor felhozatalát.

– Az idei évben a különlegességekre helyeztük a hangsúlyt és valószínű egészen éjfélig itt leszünk. Hoztunk magunkkal például angyalszárnyakat, jégvarázst és többféle világító alkalmatosságot. A Sikoly-álarc nagyon menő az emberek szemében, de kedvelik a szerencsemalac figurákat, a szerencsepénzt és a hűtőmágneseket is. Ez már a dudával, a különféle álarcokkal és parókákkal együtt hagyomány – sorolta Mata Laura.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában