Multimédia

2019.12.22. 09:45

Fülküldő böngésző

A Mozilla által fejlesz ­tett szoftver új funkcióval bővült.

Új funkcióval bővül a virtuális szemüveg

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A szervezet tavaly áprilisban jelentette be, hogy Firefox Reality néven platformfüggetlen virtuálisvalóság-böngészőt készít.

A program előzetes fejlesztői kiadása kompatibilis volt a Samsung GearVR, az Oculus Go, a HTC Vive Focus termékekkel, valamint a Qualcomm és az ODG szemüvegeivel.

A böngésző 1.0-s változata 2018 szeptemberében lett elérhető az Oculus, a Viveport és a Daydream rendszerekhez. Az új szoftverhez egy virtuális billentyűzet is tartozik, amelyet kifejezetten a virtuális és kiterjesztett valóságban való szövegbevitelhez alkotott meg a Mozilla.

Közvetlen küldés

Most ismertté vált, hogy a Firefox Reality legújabb verziója egy olyan funkcióval bővült, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül az okostelefonjukról vagy az asztali számítógépükről küldjenek át böngészőfüleket egy virtuálisvalóság-szemüvegnek.

Lehetőség van arra is, hogy valaki a saját Firefox-fiókjával jelentkezzen be a Firefox Realitybe. A Neowin arról írt, hogy a bejelentkezés után néhány szinkronizálási funkció válik hozzáférhetővé, amelyeknek köszönhetően egy másik eszközön lévő előzmények és könyvjelzők átvihetők a használt virtuálisvalóság-szemüvegre.

Ez természetesen fordítva is működik, így a készüléken előhívott oldalak egy okostelefonon vagy asztali számítógépen is megjelenhetnek az előzmények lekérdezése után.

Több nyelven

Amennyiben az alkalmazott virtuálisvalóság-készülék támogatja a Bluetooth-szabványt, akkor a böngésző használható egy vezeték nélküli billentyűzettel is.

További újdonság a svéd, a finn, a norvég, a dán, a holland és a lengyel nyelv támogatása. A kompatibilis virtuálisvalóság-szemüvegek között van az Oculus Go, az Oculus Quest és a HTC Vive termékcsaládja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában