Karácsony

2019.12.24. 17:30

Elmaradt a legutolsó roham

Legalábbis Miskolcon, és legalábbis a belvárosban.

Tajthy Ákos

Fotó: Ádám János

Tej, kenyér, sajt, aprósütemény, csomagolópapír vagy éppen egy kis friss gyümölcs – ilyen és ehhez hasonló apróságok miatt keresték már csak fel az üzleteket december 24-én délelőtt az általunk megkérdezettek.

A Búza téri piacon csak lézengtek az emberek, a halárus pedig zárva volt, a rácson cetli figyelmeztetett: az elmúlt napokban az összes hal elfogyott. A belvárosi szuper- és hipermarketekben is csak lézengtek az emberek, de tömeg a sétálóutcán és az ottani üzletekben sem volt.

Szabóné Marika az egyik belvárosi szupermarketben vásárolt, de csak néhány tételt.

– A sertéshúst még most veszem meg, rántott hús is lesz a mai menüben és szerettem volna, ha az a lehető legfrissebb. Ezen kívül még egy kis narancsot és banánt veszek, mert az unokáim nagyon szeretik mindkettőt – mondta.

Kovács Lajost aprósüteményért és csomagolópapírért küldte még el a felesége.

– Sütött ugyan bejglit, mézeskalácsot és krémest is, de úgy nyugodt a lelke, ha még van egy kis bolti aprósütemény is az asztalon. A csomagolópapírt pedig én néztem el, állítottam, hogy maradt elég tavalyról, de sajnos csupán egy ajándékra volt elég – sorolta.

Répássyné Berecz Noémivel a Művészetek Háza előtt futottunk össze, neki elemért kellett kiszaladnia a közeli boltba.

– Felírtuk ugyan a nagy karácsonyi bevásárlólistára az elemet is, az elmúlt napokban viszont olyan tömeg volt, hogy ezt az egy tételt a rohanásban elfelejtettük. Enélkül viszont nem tudjuk majd kipróbálni a gyerekek karácsonyi ajándékát, szóval az elem mindenképpen kell – újságolta mosolyogva Noémi.

(Egyébként jelen sorok írója is csupán néhány nem elhanyagolható apróságot szerzett be a riportozás közben: például az alapanyagot, vagyis a darált kekszet, a rumos-kávés kekszgolyóhoz. Fotóriporter kollégánk pedig még kefirért szaladt el a riport után.)

Kollégák és olvasóink beszámolói szerint egyébként mindez csak a belvárosban volt jellemző, aranyvasárnap és 23-án a város szélén található hipermarketekben egy tűt sem lehetett leejteni.

A boltok többsége délben, de legkésőbb a kora délutáni órákban bezárt, 25-én és 26-án pedig zárva is maradnak. Ezeken a napon a benzinkutakon és az ünnepnapokon is nyitva tartó kisebb üzletekben lehet majd vásárolni, illetve várhatóan a vendéglátóhelyek egy része is kinyit majd. A nagyobb dolgok legközelebb 27-én, pénteken nyitnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában