Segítünk! akciónk

2019.12.25. 14:00

Egy kis süti is lesz idén a fa alatt

Hogyan karácsonyoznak azok a családok, melyeknek olvasóink is segítettek?

Hegyi Erika

Beri Julianna a gyerekeivel

Fotó: Bujdos Tibor

Nem minden család örülhet terülj, terülj, asztalkámnak, bőséges ajándékoknak és lelki békének karácsonykor, mert szegénység, betegség vagy valamilyen tragédia árnyékolja be az ünnepet.

Ebben az évben is több család került be Segítünk! akciónkba, hogy olvasóink nagylelkűségének köszönhetően kilábaljanak a bajból. Őket kérdeztük, hogyan telik az idei karácsonyuk.

Szomorú karácsony

A Berzéken élő Beri Julianna egyedül maradt négy gyermekével, mert párja hirtelen meghalt autóbalesetben. Miután megírtuk történetüket, a televízió is készített velük riportot.

Ekkor országos gyűjtés indult a javukra, mert albérletben laktak, és félő volt, hogy az utcára kerülnek. Júlia örömmel mesélte lapunknak, hogy azóta meg tudták vásárolni a házat, bár a felújítása még hátravan.

– A karácsonyunk talán egy kicsit vidámabb lesz, mint a tavalyi, de a párommal történteket soha nem tudjuk elfelejteni. Lesz karácsonyfánk, és megpróbálok kisebb ajándékokat venni a gyerekeknek. Itthon leszünk öten, mert az édesanyám dolgozik. Főzni mindenképpen fogok karácsonyra, talán egy kis süti is lesz – sorolta Julianna.

Együtt van a család

Nemrég írtunk a Perecesen élő Ádám Mátéról, akinek a felesége kórházba került súlyos szülés utáni depressziója miatt.

Addig is szerény körülmények között éltek, de amikor az anya kórházba került, Máté nem tudott dolgozni, mert a gyerekek még csak 5, 2 és 1 évesek.

Az apa azt mesélte lapunknak, hogy karácsonyfájuk lesz, tavalyról még maradtak díszek. Ajándékokat azonban nem tudnak vásárolni, de a felesége legalább már otthon van.

– Kicsit jobb a helyzetünk, mint ősszel, sok adományt is kaptunk, de reménykedünk, hogy jövőre már békesség és egészség jellemzi majd a családunkat – fogalmazott az apa.

A Sipos család is végre együtt

Végre együtt töltheti a karácsonyt a háromgyermekes mezőcsáti Sipos család is. Küzdelmekkel teli évük volt az idei, hiszen kiderült, hogy a legidősebb kisfiuk, Tomika daganatos betegségben szenved, nem sokkal utána pedig az édesapának is kiújult a daganatos betegsége.

Az édesanya szinte az egész évet kisfiával töltötte a kórházban, szeptember elejétől lehetnek újra együtt öten. Azóta az édesapa is jobban van, a legutóbbi ultrahang­vizsgálat nem mutatott ki daganatot.

– A karácsonyt együtt töltjük ebben az évben, itt lesz velünk édesanyám és édesapám is, akik nagyon sokat segítettek nekünk a legnehezebb napokban. Lesz karácsonyfánk, és alatta ajándékok. Nagyon sokat köszönhetünk az emberek támogatásának, anélkül reménytelenné vált volna a helyzetünk a nehéz napokban – tette hozzá Sipos Diána, az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában