jótékonyság

2019.12.30. 17:00

Édes karácsonyt varázsoltak

Az ország másik végében gyűjtöttek a két település ovisainak.

Horváth Imre

Ajándékozók és ajándékozottak

Forrás: ÉM

„Varázsoljunk édes karácsonyt!” elnevezéssel hirdetett jótékonysági akciót a Balatonfűzfőn élő Kontics Mónika családjával és kollégáival. A településen és környékén gyűjtőpontokat helyeztek ki, de jótékonysági sütivásárt és karácsonyi süteménysütő work­shopot is tartottak, melynek sztárvendége Bernáth József séf volt, aki az ajándékátadáson is részt vett. A gyűjtés célja az volt, hogy a megyénkbeli Tomor és Szögliget összesen hetven óvodása részesülhessen karácsonyi ajándékcsomagban, illetve hogy a családjukat is segíthessék az ünnephez kapcsolódva.

A gyűjtés nagyon jól sikerült, a gyerekek hátizsákjába kulacs, füzetek, rajzlap, színes ceruza, gabonapehely, keksz, sok-sok édesség, sütemény és egy kis játék került. A családok táskájába lisztet, cukrot, olajat, tésztát, két kisebb és egy nagyobb konzervet tettek, ami még kiegészült friss gyümölccsel is.

Két olyan nagyobb csomag is összeállításra került, amit az ovikon keresztül közösen fogyaszthatnak, használhatnak a gyerekek, és az óvó néniknek is készítettek egy kis ajándékot. Mindezeket december 16-án adták át személyesen az adományozók, akik nyolcszáz kilométert utaztak ehhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában