jótékonyság

2019.12.30. 18:30

Bódvalenkei családnak gyűjtöttek a tetoválók

Egyautónyi ajándék jött össze a rászoruló családnak karácsony előtt.

Horváth Imre

Az ajándékok átadásán

Forrás: A tetoválók fotója

Az ünnepekhez közeledve gondoltak egy nagyot a miskolci Artistico Galéria & Lukas Art Tattoo dolgozói és elhatározták, hogy segítenek egy rászoruló családnak abban, hogy számukra is szép és ajándékokkal teli legyen a karácsony.

A tetoválóművészek úgy döntöttek, tartós élelmiszert vásárolnak és adnak át, közösségi oldalukon pedig arra biztatták vendégeiket, támogatóikat és bárkit, aki olvassa felhívásukat, hogy játékokkal, ruhával, használati tárgyakkal kapcsolódjanak a gyűjtési akciójukhoz.

– A felhívásnak nagyobb sikere volt, mint gondoltuk, nagyon sokan jöttek és hoztak mindenféle játékot, ruhát, alig bírtuk bepakolni az autóba. Mi pedig vásároltunk tartós élelmiszert hozzá, és amire szükség volt – meséli Tószegi Judit, a szalon vezetője.

Nagyon örültek

A családot ajánlás alapján választották ki több tucatból, ahogy Judit mondja, olyan helyen szerettek volna segíteni, ahol önhibájukon kívül és igyekezetük ellenére, tisztes szegénységben élnek. A bódvalenkei családnál több generáció él együtt, a nagyszülők gyermekeik mellett unokákat is nevelnek, és egyedül maradt anya lányuk is velük él gyermekével. A családfő dolgozik, ételt tesz az asztalra, de keresete nem futja sokra a gyerekek mellett.

– Nagyon örültek a gyerekek az ajándékoknak, igazán megható volt látni és tudni, valóban ott segítettünk, ahol szükség volt rá. Szeretnénk a jövőben is hasonló módon segíteni majd – tette hozzá Tószegi Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában