Karácsony

2019.12.25. 19:00

A várt ajándékra jó erősen rá kell gondolni

Viktor olyan szép angyalkát rajzolt, hogy a zsűri első helyezéssel jutalmazta.

Hegyi Erika

Barna Viktor

Fotó: Bujdos Tibor

Barna Viktor az óvodások kategóriájában lett az első helyezett karácsonyi rajzpályázatunkon. A szakértő zsűri azért választotta az ő alkotását a legszebbnek, mert tündéri arcú angyalkát küldött nekünk. Viktor, aki a mezőkeresztesi Harmatcsepp óvoda kis növendéke, a díjkiosztó ünnepségen szívesen beszélgetett velünk az alkotás öröméről és a karácsonyról.

A mezőkeresztesi óvoda ebben az évben egyébként olyan sok szép rajzzal pályázott, hogy óvodások kategóriájának mind az öt helyezését ők nyerték.

Piros arcocska

Viktor elmesélte, hogy az angyalka ruháját papírcsíkokból vágta ki. Az arcát egy kicsit összemaszatolta, de aztán direkt kipirosította, hogy szép legyen. A rajzlap két oldalát ajándékdobozokkal díszítette. Ezeket is színes papírból vágta ki, és még szalagokat is rajzolt rá.

– Azt nem tudom, hogy mi van a dobozokban, mert az meglepetés. De az angyal köré csillagokat is rajzoltam, ezt az óvónéni mondta, hogy legyenek még ott csillagok is. Én pedig megrajzoltam. A csomagok pedig azért kerültek oda, mert a mi csoportunk szerepelt a városi karácsonyi ünnepségen. Olyan volt a műsorunk, hogy a dobozokkal jöttünk-mentünk, aztán bontogattuk, majd letettük a karácsonyfa alá, és amikor kihajtottuk a dobozt, rá volt írva, hogy boldog karácsonyt mindenkinek. Ez nagy meglepetés volt, mert az volt a mi ajándékunk, hogy boldog karácsonyt kívántunk a vendégeknek – idézi föl a városi ünnepet a kisfiú.

Vannak titkok is

Eszébe jut, hogy az óvodában is volt karácsonyi ünnepség, épp a rajzpályázatos díjkiosztó előtti napon. Oda is jöttek vendégek, ott volt a Maci csoport és a Pillangó csoport, a széken ült a polgármester bácsi és az iskolaigazgató néni, és nekik is előadták a műsorukat.

– Szólt a karácsonyi zene, mi pedig mutogattuk, hogy szívből jön a szeretet és hogy odaadjuk az ajándékokat. Már az otthoni karácsonyt is nagyon várom. A karácsony azért szép, mert jön a Jézuska. A Jézuska mindenkinek hoz ajándékot. Biztosan hoz nekem is, de nem mondom meg, hogy mit szeretnék, mert az titok, arról nem szabad beszélni, csak erősen rágondolni – magyarázza Viktor.

Még eszébe jut, hogy a karácsonyi ünnepségen, amikor a dobozokat tartották a kezükben, ő volt az első a sorban, de az is lehet, hogy a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában