Bokréta utcai bölcsi

2019.11.26. 10:00

Bölcsődei baleset: pontot tesznek a végére

Veres Pál egyeztetett a hat éve megsérült kisfiú szüleivel.

Hegyi Erika

A baleset helyszínén készült archív képünk

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Hat év telt el azóta, hogy a miskolci Bokréta utcai bölcsőde meglazult falburkolata a gyerekekre zuhant, de a legsúlyosabban megsérült kisfiú szülei azóta sem kaptak kártérítést, írtuk a közelmúltban. A gyermek édesanyja, Bánkuti Zsuzsanna akkor elmesélte, mennyi mindenen mentek keresztül azóta. Gyermekét rendszeresen gyógytornára és gyógyúszásra kell vinnie, mert combtörése óta a sérült lába hosszabb lett. A kártérítés ügyében először Miskolc korábbi polgármesterét, Kriza Ákost hívta fel. Az üggyel a Miskolc Holding jogásza foglalkozott tovább, az édesanya neki mondta el, milyen összegre számítanak. Ezután sokáig nem történt semmi. Zsuzsanna négy-hat hónaponként érdeklődött, végül azt mondták, vigye el a kisfiát orvosszakértői vizsgálatra, majd újabb vizsgálatot kértek. De akkor az anya már belefáradt az egészbe, és megírta történetüket az egyik hetilapnak. Ekkor kereste meg a jogász, hogy a kért összeg harmadát ajánlják föl. Ezt azonban Zsuzsannáék nem fogadták el.

Az önkormányzati választások után újra érdeklődtünk a kártérítés ügyében. A következő választ kaptuk: „Veres Pál polgármester a napokban személyesen találkozott a Bánkuti családdal, előzetesen pedig tájékoztatást kért arról, hogy a miskolci önkormányzat és a család között eddig milyen egyeztetések zajlottak. A mostani találkozón Bánkúti Bálint édesanyja és édesapja ismertette a történetet, elkezdődtek az egyeztetések.”

Zsuzsannától megtudtuk, múlt kedden abban állapodtak meg a polgármesterrel, hogy 2-3 héten belül lezárják az ügyet. Addig az önkormányzat megvizsgálja a kártérítés mértékének jogi lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában