fiatal tehetség

2019.09.11. 14:00

Amerikai filmekben is játszik a hétéves Riana

A kislány élete olyan, akár egy igazi színésznőé: fellépések, forgatások, versenyek.

Hegyi Erika

Balla Riana Emma az egyik versenyen szerzett kupával

Fotó: Bujdos Tibor

Különleges kislány látogatott el a napokban szerkesztőségünkbe, Balla Riana Emma. Ő csupán hétéves, de már annyi versenyt nyert, és annyi sikeres fellépés van a háta mögött, hogy édesanyja, Daragó Laura alig győzte sorolni. Riana kétévesen már énekelt, háromévesen legalább száz népdalt tudott, és részleteket adott elő közkedvelt operettekből. Mert őt valami miatt ez a műfaj fogta meg, és már akkor kijelentette, hogy énekes-táncos színész lesz. Úgy tűnik, álma már most teljesült.

Versenyeket nyer

– Az elmúlt egy évben Riana 16 versenyen vett részt, melyek nagy része nemzetközi musical-, országos népmese- és prózamondó verseny volt. Ezek közül 13-at megnyert, és a többin is dobogós helyezést ért el. Az egyik nemzetközi versenyen zsűrielnöki különdíjjal jutalmazták teljesítményét – vázolja az édesanya, mennyi munka áll kislánya sikerei mögött. – A versenyek, fellépések mellett egyéb színházi és filmes munkái is vannak.

Szerepelt a Miskolci Nemzeti Színház Hunyadi László operájában mint kis Hunyadi Mátyás. Színészként dolgozott egy amerikai sikersorozatban olyan hírességek társaságában mint Luke Evans, Dakota Fanning, Daniel Brühl, Peta Cornish és Mark Field. Hamarosan egy újabb filmben lesz látható főszereplőként, melyet külföldi és hazai filmfesztiválokon mutatnak be. Reklámfilmekben is szívesen foglalkoztatják. Nemrégiben megnyerte a várpalotai Országos Musical és Operett Kurzuson való részvételt, ahol olyan kiválóságok ültek a zsűriben mint Peller Károly, Szabó Szilvia, Lőrincz Máté és Berkes Dániel. A kurzus 21 napig tartott, minden nap reggel 10–20 óráig. A végén egy hatalmas gálakoncertet adtak, melyben Riana triódarabja mellé óriási lehetőségként szólódarabot is énekelhetett – sorolja az édesanya.

Azzal folytatta, hogy kislánya a miskolci Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyt is megnyerte, ahol a zsűrit teljesen elvarázsolta. Szulák Andrea azt mondta neki: „te kolléga vagy, kérhetek tőled autogramot?”

Magántanuló lett

– Riana nagyon tudatosan és keményen dolgozik, hogy elérje a célját. Szerencsére kiváló énektanára van, Barta Ildikó, és zseniális drámatanára, Püspöki Péter, akik rengeteget dolgoznak azon, hogy még jobban elsajátítsa a szakma rejtelmeit. A sok-sok fellépés, szereplés mellett kitűnő eredménnyel végezte el az első osztályt, hat igazgatói, egy szaktanári és egy osztályfőnöki dicsérettel. Az idén magántanuló lett, hiszen a fellépések és forgatások nem teszik lehetővé az iskolába járást.

Itt Riana megjegyzi, hogy ő nagyon szereti az osztályát (a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolába jár), és akkor mehet be az iskolába az órákra, amikor csak akar. Elmeséli azt is, hogy az előző tanévben osztálytársaival beneveztek a Magyar Képmesék Videóversenybe.

Számos felkérés

– Ezt azért szerettem volna, mert vannak olyan gyerekek, akik nem mernek egyedül versenyezni, de ha többen vagyunk együtt, akkor a félénk gyerekek is megbátorodnak – magyarázza a kislány, aki számos karitatív tevékenységben is részt vett már, és a Miskolci Szimfonikus Zenekar MeseFilmfónia produkciójának egyik fellépője volt. Számos rendezvényre hívják, legutóbb a balatonalmádi Hungarikum Fesztiválon lépett fel, Szikszón a nemzetközi tortaversenyen fog énekelni, de kilátásban vannak külföldi fellépések is. Októberben a Musical és Miskolc egyik gyermekelőadója lesz.

A beszélgetés végén kiderítjük azt is, honnan ered Riana tehetsége. Édesanyja zeneművészeti szakközépiskolába járt, a nagymama Bús Erika színművész, a nagyapa pedig zenész.

– Táncolni viszont senki nem tud a családban, ezt csak én hoztam valahonnan – jegyzi meg végül a tehetséges kislány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában