Anno 2009-ben írtuk

2019.07.22. 19:00

Kitől rendeljük meg a 31 teljesen új villamost?

Megtörtént a tenderbontás, sokat ér majd a pályázóknak a legjobb árajánlat.

Ma már csak ünnepi alkalommal találkozik a régi és az új villamos a miskolci pályán

Fotó: Ádám János

Nem kis üzletnek tűnik a miskolci villamosbeszerzés, nem csoda tehát, hogy a cégek az ajánlataikkal harcolnak a megszerezhető pontokért. A 2009. július 16-i Észak-Magyarország írta meg, hogy a nyertes pályázó 31 villamost szállíthat le a városnak, darabját – alighanem – 600 millió forintért. Az első két villamos érkezését 2010 végére prognosztizálták.

Mind a villamosokra, mind a pályaépítésre 18-18 milliárd forint áll rendelkezésre. Az önrész 10 százalék – ezt a város már jó előre félretette –, a többi uniós forrás.

2010 végére jöhet

A tenderbontás megtörtént, a lap értesülése szerint 5 ajánlat érkezett. A cikk szerzője feltételezi, hogy aligha lesznek ismeretlenek a pályáztatók előtt, hiszen a miskolci szakemberek is sokfelé megfordultak a közelmúltban, hogy villamosszemléket tartsanak. Most az következik majd – avat be a lap írása –, hogy az ajánlatokat zsűri bírálja el, és pontozza. Száz pont adható, a legtöbbet – 68-at – a legkedvezőbb árajánlat éri majd. De szempont a zajszint, a férőhelyek száma, a villamos tömege és így tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában